Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Νεκροί πέντε ανθρακωρύχοι στη Ρουμανία


Πέντε άνθρωποι, ένας μηχανικός και τέσσερις ηλεκτρολόγοι, που εργάζονταν σε ένα ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Ρουμανία, έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε στο Βουκουρέστι ο εκπρόσωπος του εθνικού σωματείου των ανθρακωρύχων, Οάνα Στοϊκούτα.

Το ορυχείο λειτουργεί κοντά στην πόλη Ουρικάνι, στην κοιλάδα του Ζίου, κι ο δήμαρχός της Νταν Μπουχέσκου, αναφερόμενος στην απώλεια των πέντε ανθρώπων έκανε λόγο για "τραγωδία".

Οι εργάτες έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε μια στοά του ορυχείου, σε βάθος περίπου 400 μέτρων. Στο ανθρακωρυχείο, λόγω Σαββατοκύριακου, δεν δούλευε κανένας άλλος εργάτης, ανάμεσα στο περίπου 800μελές προσωπικό του. Στο μεταξύ, ενώ εργάζονταν τα συνεργεία διάσωσης στο ανθρακωρυχείο, προκλήθηκε μια δυνατή έκρηξη, χωρίς θύματα.

Στη νοτιοδυτική Ρουμανία, υπάρχει μεγάλος αριθμός ορυχείων. Στην ίδια κοιλάδα, τον Νοέμβριο 2008 έγιναν δύο διαδοχικές εκρήξεις στο ορυχείο στην Πετρίλα και σκοτώθηκαν 13 εργάτες ορυχείου.


Glenti Comment: H πόλη Ουρικάνι είναι η επόμενη πόλη από την πόλη Βολκάν και γύρω στη μισή ώρα απόσταση από την πόλη Πετροσάνι στην οποία διάφοροι στντάκτες του Γλεντιού βρέθηκαν το Φθινόπωρο.



πηγή: enet.gr

1 σχόλιο:

  1. στην επίσκεψη μας στη Ρουμανία, είχαμε επισκεφτεί τα κεντρικά κτίρια ανθρακωρυχείου στο Πετροζάνι, και καταλάβαμε, χωρίς να το δούμε, τι μάχη για επιβίωση δίνουν αυτοί οι αφανείς ήρωες.. ήρωες που πολεμούν για τις οικογένειες τους και άλλωτε καταφέρνουν να ζουν και άλλωτε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή