Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κάμερον και Ντεπ οι πιο πλούσιοι του Χόλιγουντ


Τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Χόλιγουντ για το 2010 δημοσίευσε το περιοδικό Vanity Fair. Στην πρώτη θέση ο Τζέιμς Κάμερον, στον οποίο το Avatar απέφερε έσοδα 257 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεύτερος και... καταϊδρωμένος ο Τζόνι Ντεπ με έσοδα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθούν οι Στήβεν Σπίλμπεργκ, Κρίστοφερ Νόλαν και Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Τζέιμς Κάμερον εισπράττει ακόμα τα έσοδα από το 3D έπος του Avatar (εκτός από το «μισθό» του για το σενάριο, την παραγωγή, τη σκηνοθεσία, υπάρχουν τα έσοδα από τις πωλήσεις DVD, παιχνιδιών και άλλων προϊόντων»).

Από την άλλη, τα έσοδα του Τζόνι Ντεπ προέρχονται από ταινίες που έχει γυρίσει. Πρόκειται για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Τιμ Μπάρτον, τους Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά -δεν έχει βγει στις αίθουσες, αλλά ο ηθοποιός έλαβε το ποσό των 35 εκατ. δολαρίων ως προκαταβολή- και το The Tourist.

Τη σχολή... Τζέιμς Κάμερον ακολουθεί και Στήβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος δεν είχε ταινία στις αίθουσες, αλλά τα έσοδά του προέρχονται από θεματικά πάρκα και από το War Horse, το πολεμικό δράμα που ετοιμάζει.

Το Inception έκανε περισσότερο... πλούσιους του Κρίστοφερ Νόλαν (σκηνοθέτη της ταινίας) και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο πρώτος συγκεντρώνει μέσα στο 2010 έσοδα ύψους 71,5 εκατ. δολαρίων, ενώ ο δεύτερος 62 εκατ. δολαρίων.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τιμ Μπάρτον, Άνταμ Σάντλερ, Τοντ Φίλιπς, Τέιλορ Λότνερ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.

Η πρώτη γυναίκα της λίστας είναι η Κρίστεν Στιούαρτ, πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών Twilight στην 13η θέση. Ο «καρδιοκατακτητής» πρωταγωνιστής της περιορίστηκε στην 15η θέση.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου