Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μάικλ Τζακσον: Σε ζωντανή μετάδοση η δίκη


Παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ. Ο δικαστής άναψε το πράσινο φως στα κανάλια, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Ο Κόνραντ Μάρεϊ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με το BBC, η δίκη του, που αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες, επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου, όμως ο δικαστής Μάικλ Πάστορ ανακοίνωσε ότι η έναρξή της θα καθυστερήσει τέσσερις ημέρες.

Ο Πάστορ ζήτησε από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα καλύψουν το γεγονός να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου η παρουσία των συνεργείων να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διακριτική.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τον Ιανουάριο, ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε ότι ο Κόνραντ Μάρεϊ επιχείρησε να κρύψει το γεγονός ότι χορήγησε στον Μάικλ Τζάκσον την ισχυρή ουσία propofol.

Παράλληλα, ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Ορλάντο Μαρτίνεζ κατέθεσε ότι -με βάση τα λεγόμενα του Μάρεϊ- ο Τζάκσον ζητούσε επίμονα να του χορηγήσει το αναισθητικό propofol, απειλώντας να ακυρώσει τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο. Ο Μάρεϊ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να του το χορηγήσει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μάρεϊ ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες εις βάρος του πελάτη τους. Όπως υποστηρίζουν, ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον προήλθε από την κακή κατάσταση της υγείας του.


πηγή: philenews.com

1 σχόλιο:

  1. έχει ενδιαφέρον, θα την παρακολουθούσα, αλλά και πάλι σκέφτομαι, τι άλλο από τη ζωή και τον θάνατο του MJ θα γίνει τηλεοπτικό προϊόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή