Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ διαζυγίων κάνουν θραύση στην Κροατία


Ψάχνετε έναν ξεχωριστό τρόπο για να πείτε στο σύντροφό σας ότι η σχέση σας δεν έχει μέλλον χωρίς, όμως, να δημιουργήσετε ένταση, θυμό, γκρίνια ή κάθε άλλη αντίδραση που θα μπορούσε να επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση; Υπάρχει λύση και μάλιστα προσιτή για τις… τσέπες των καταναλωτών, ωστόσο, βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, στην Κροατία.

Ποια είναι αυτή η λύση; Ζαχαροπλαστείο στην Κροατία «εξειδικεύεται» σε θέματα χωρισμού, δημιουργώντας γλυκίσματα αποκλειστικά για τέτοιες καταστάσεις, στα οποία χαρακτηριστική θέση έχουν τα αιτήματα των δύο πλευρών.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να "γλυκαθούν" τέτοιες στιγμές και δημιουργούμε κέικ για αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε η Τατιάνα Ρέμπετς, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου «La Dolce Vita» στο Ζάγκρεμπ.

Και μπορεί σήμερα, να γιορτάζεται η Ημέρα των Ερωτευμένων, όμως η κα. Ρέμπετς δεν «είδε» αναδουλειά, αφού και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν ζευγάρια που δίνουν οριστικό τέλος στη σχέση τους.

Η κα. Ρέμπετς δήλωσε -σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Croatian Times»- ότι την ιδέα του χωρισμού με κέικ, προτιμούν συνήθως άτομα που ανήκουν σε νεαρή ηλικιακή ομάδα.

Μάλιστα, η γλυκιά «τρέλα» των κέικ αποτελεί, πλέον, έναν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να χωρίσει ένα ζευγάρι στο Ζάγκρεμπ, καθώς η τιμή για ένα κέικ δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ.

«Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας στους τρεις γάμους διαλύεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα και κανείς δεν πρέπει να συνδέει τα διαζύγια με καβγάδες. Αντ’ αυτού, είναι καλύτερα να τα συνδυάζει με τη γλυκιά γεύση των κέικ», είπε η κα. Ρέμπετς.

Η ίδια δήλωσε ότι όταν αρχικά ξεκίνησε να παρασκευάζει «κέικ διαζυγίων», σκέφθηκε ότι οι περισσότεροι θα το εκλάμβαναν ως αστείο. Όμως, στη συνέχεια διαπίστωσε ότι και οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις «αγκάλιασαν» την ιδέα της και μάλιστα, τη στηρίζουν.

«Τα ζευγάρια που καταλήγουν στην απόφαση να χωρίσουν, πλέον, το κάνουν με χιούμορ. Υπήρξε περίπτωση που με κέικ, η σύζυγος ζητούσε από τον σύντροφό της τον σκύλο της οικογένειας, διότι, όπως υποστήριξε, ο σύζυγος δεν θα τον τάιζε», ανέφερε η κα. Ρέμπετς.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου