Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Φαβορί και αουτσάιντερ των Όσκαρς


«Λόγο του Βασιλιά», Ντέιβιντ Φίντσερ, Νάταλι Πόρτμαν και Κόλιν Φερθ δείχνουν ως νικητές των βραβείων Όσκαρ τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων. Οι μπουκ θεωρούν ως αουτσάιντερ τον δικό μας Κυνόδοντα που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Αποδόσεις γύρω στο 1,25 δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων στον Λόγο του Βασιλιά, ο οποίος θεωρείται έτσι αδιαφιλονίκητο (;) φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Δεύτερη επιλογή το The Social Network που ακολουθεί με απόδοση περίπου 5. Οι υπόλοιπες ταινίες βρίσκονται πολύ πίσω και μάλλον δεν διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος των χρημάτων όσων επιθυμούν να τζογάρουν με τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου (φυσικά η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς).

Στην κατηγορία του Α' Ανδρικού ρόλου, ο Κόλιν Φερθ έχει «κλειδώσει» ραντεβού με το χρυσό αγαλματάκι με αποδόσεις μικρότερες από 1,5. Ακολουθεί το Τζέιμς Φράνκο, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται οι Τζ.Μπρίτζες, Τζ.Αϊζενμπεργκ και Χ.Μπαρδέμ. Μάλιστα πολλά γραφεία στοιχημάτων έχουν αποσύρει την κατηγορία, θεωρώντας «σιγουράκι» τον Φερθ.

Νάταλι Πόρτμαν με αποδόσεις από 1,03 έως 1,07 θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας Α΄ γυναικείου ρόλου. Ακολουθούν Ανέτ Μπένινγκ (με αποδόσεις γύρω στο 10), Τζένιφερ Λόρενς, Νικόλ Κίντμαν και Μισέλ Γουίλιαμς.

Για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μάχη φαίνεται να δίνουν οι Ντέιβιντ Φίντσερ του Social Network και Τομ Χούπερ με τον Λόγο του Βασιλιά. Ο πρώτος δίνει μικρότερες αποδόσεις (γύρω στο 1,69) και θεωρείται πιθανότερο να κερδίσει τον δεύτερο που συγκεντρώνει αποδόσεις γύρω στο 2,5. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μάλλον να θεωρούν απίθανη μια νίκη.

Τι γίνεται όμως στην κατηγορία που μας αφορά περισσότερο, αυτή της καλύτερης ξένης ταινίας; Απόδοση κοντά στο 1,95 συγκεντρώνει το Biutiful του Ινιαρίτου, 3,4 το In a better world από τη Δανία, ακολουθεί το Incendies και μετά ο Κυνόδοντας -βρίσκεται αρκετά πίσω με απόδοση 8 τουλάχιστον.


πηγή: philenews.com

1 σχόλιο: