Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μπουτάρης: Ζητούμενο το άνοιγμα της πόλης


Όλα τα θέματα έχουν βαρύτητα, αλλά δεν έχουν την ίδια προτεραιότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν την ομοφυλοφιλική κοινότητα, όπως η τέλεση γάμου και το gay pride.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 διευκρίνισε ότι αν υπήρχε το αίτημα, θα επέτρεπε ένα gay pride στην Θεσσαλονίκη, αφού κατά τη δική του άποψη οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Ωστόσο, είπε ότι δεν αποτελεί δική του προτεραιότητα.

Πρόσθεσε ότι όταν η πόλη κυριαρχείται από φοβίες, αν δεν ανοίξεις πάρα πολλά θέματα μαζί δεν γίνεται τίποτα. «Πρέπει να καταλάβουν οι συντηρητικοί ότι αυτά τα θέματα δεν ενοχλούν κανέναν» συμπλήρωσε.

Για τα οικονομικά του δήμου, είπε ότι ήδη υπάρχει εφέτης ανακριτής και έχουν απαγγελθεί κάποιες κατηγορίες. Ανέφερε, ωστόσο, πως το αίτημα προς τη Δικαιοσύνη είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες που διαρκούν πάνω από τέσσερα χρόνια, γιατί κυκλοφορούν διάφορες φήμες και σπιλώνονται υπολήψεις.

Για το μέγεθος της «μαύρης τρύπας» ανέφερε πως το χρέος προς τους προμηθευτές φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα του δήμου μαζί με την υπεξαίρεση και τα δάνεια φτάνει τα 132 εκατ. ευρώ. «Ήταν ένα βιασμός κατ’ εξακολούθηση» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για τα σκουπίδια είπε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά αποκλείεται να μπει σε μια σειρά, εάν δεν ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα και διαφώνησε με την εισήγηση του ΣτΕ που έκρινε πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εξ αίματος Έλληνες.

Τέλος, ανέφερε πως θα επισκεφθεί το Ισραήλ για μια τουριστική έκθεση, προκειμένου, όπως είπε, «να πουλήσουμε την πόλη μας» τουριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανακτήσει η Θεσσαλονίκη τα αρχεία της εβραϊκής κοινότητας που σήμερα βρίσκονται στη Μόσχα. «Να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» είπε χαρακτηριστικά.



πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου