Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Τεξας: Υπέρ της οπλοφορίας στα πανεπιστήμια


Μετά τη νίκη του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, ένας νέος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί πανηγυρικά στην πολιτεία του Τέξας, θα επιτρέπει στο εξής την οπλοφορία στους χώρους των πανεπιστημίων.

Ξεχνώντας τις πολυάριθμες περιπτώσεις διαταραγμένων μαθητών, που έχουν εμφανιστεί σε σχολεία ή πανεπιστήμια οπλισμένοι σαν αστακοί, σπέρνοντας τον πανικό και σκοτώνοντας αδιακρίτως, ο νέος νόμος θα σημαίνει ότι τα 38 δημόσια πανεπιστήμια της πολιτείας, στα οποία φοιτούν μισό εκατομμύριο φοιτητές θα πρέπει να επιτρέπουν στου φοιτητές να φέρνουν στο μάθημα και τα όπλα τους, αν θέλουν.

Αν η επίμαχη νομοθεσία περάσει, όπως αναμένεται, η πολιτεία του Τέξας θα γίνει μόλις η δεύτερη αμερικανική πολιτεία μετά την Γιούτα, που θα υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 20 πολιτείες έχουν απορρίψει παρόμοιες προτάσεις, οι οποίες έγιναν μετά το μακελειό σε Τεχνολογική Σχολή της Βιρτζίνια, το 2007, όταν ένας μαθητής δολοφόνησε 32 άτομα.

Μέχρι στιγμής, τόσο τα πανεπιστήμια, όσο και οι εκκλησίες και οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία στις εγκαταστάσεις τους. Η οπλοκατοχή σε πανεπιστημιακά κτίρια, κοιτώνες και περιβάλλοντες χώρους απαγορεύεται.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου