Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χειροπέδες στα αδέλφια του καμικάζι της Μόσχας


Στη σύλληψη του αδελφού και της αδελφής του βομβιστή αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 16 και 22 ετών, κρατούνται ως ύποπτοι για συνέργεια στην τρομοκρατική ενέργεια που κόστισε τη ζωή 36 ανθρώπων.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν αναγνωρίσει τον δράστη στο πρόσωπο του 20χρονου Μαγκομέντ Εβλόεφ από χωριό της Ινγκουσετίας στο Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με εφημερίδες και ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο καμικάζι είχε τη βοήθεια του 16χρονου αδελφού του Άχμεντ και της αδελφής του Φατίμα, 22 ετών. Οι δυο ύποπτοι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση για τουλάχιστον δυο μήνες.

Όλοι προέρχονται από το χωριό Αλί-Γιούρτ της Ινγκουσετίας. Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμα ύποπτος, ο Ουμάρ Αούσεφ, κάτοικος του ίδιου χωριού.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass ότι ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν πάνω στον Ουμάρ Αούσεφ και στον Άχμεντ Εβλόεφ.

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι ένας ακόμα συγγενής του καμικάζι, ο Ισλάμ Εβλοεφ, καταζητείται, όπως και κάποιος με το όνομα Γιαντίεφ.

Οι ανακριτές αναφέρουν ότι μια ομάδα επτά ατόμων οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στις 24 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας κατά την οποία σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.Σύνδεσμος

«Οι ταυτότητες των επτά υπόπτων, μεταξύ των οποίων και ο καμικάζι, έχουν αναγνωριστεί και ανήκουν στην ομάδα που οργάνωσε και πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας» δήλωσε η ίδια πηγή.

«Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν έλθει σε επαφή με πολλά άτομα, τα οποία γνώριζαν ότι προετοιμαζόταν μια επίθεση, αλλά δεν ενημέρωσαν τις δυνάμεις της τάξης» είπε.

Την ευθύνη για την επίθεση στο Ντομοντέντοβο ανέλαβε τη νύχτα της Δευτέρας ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου