Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Με ένα έλλειμμα τρελό...


Στο επίπεδο ρεκόρ του 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ανέλθει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2011, λόγω κυρίως της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για μείωση φορολογιών, σύμφωνα με εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Τα περιορισμένα έσοδα και η αύξηση των δαπανών για αναζωογόνηση της οικονομίας θα ωθήσουν το έλλειμμα στο εντυπωσιακό ποσοστό του 9,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Η CBO, το οποίο θεωρείται ένα δικομματικό όργανο του Κογκρέσου, αναφέρει ότι μια αναμενόμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς η οικονομία βελτιώνεται, δεν θα ήταν πλήρως αισθητή.

''Η ανάκαμψη που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να μειώσει την ανισορροπία του προϋπολογισμού το 2011 με την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των δαπανών για ορισμένα προγράμματα στήριξης του εισοδήματος, όπως η αποζημίωση για ανεργία'', προσθέτει.

''Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων θα περιοριστεί από τον αργό ρυθμό της ανάκαμψης και τη μείωση των φορολογιών το 2010''.

Με μια γήρανση του πληθυσμού, που θα λαμβάνει μεγαλύτερα οφέλη και θα συμβάλει λιγότερο στα έσοδα, το σωρευτικό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει σε 12 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2012 και 2021 ή 97% του ετήσιου ΑΕΠ.


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου