Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ !


Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη φωτογραφία της Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα ερμηνεύσει την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία και για τον λόγο αυτό είχε επισκεφθεί πριν από μερικές ημέρες το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η εικόνα της Μέριλ Στριπ είναι πολύ κοντά σε εκείνη της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, 61 ετών, θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία, μία ταινία που αναφέρεται στα έργα και ημέρες της Θάτσερ, μεταξύ των οποίων και στον Πόλεμο των Φόκλαντς, το 1982, σύρραξη κατά την οποία η Βρετανία αντιμετώπισε την εισβολή της Αργεντινής στα απομακρυσμένα και διαφιλονικούμενα νησιά στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.

Το σενάριο της ταινίας είναι γραμμένο από την Έιμπι Μόργκαν, και η σκηνοθεσία είναι της Φίλιντα Λόιντ (Mamma Mia). Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ στον ρόλο του Ντένις Θάτσερ.

Η ίδια δήλωσε ότι η προοπτική να εξερευνήσει την ιστορία «μέσα από αυτή την αξιοθαύμαστη γυναίκα είναι μια τρομακτική και συναρπαστική πρόκληση».

«Προσπαθώ να προσεγγίσω τον ρόλο με τόσο ζήλο, θέρμη και προσοχή στη λεπτομέρεια, όση διαθέτει και η ίδια η Λαίδη Θάτσερ -ελπίζω μόνο ότι οι αντοχές μου θα φτάσουν τις δικές της» πρόσθεσε.

Η επιτυχία της Βρετανίας στον πόλεμο συνέβαλε στο να τονώσει τη δημοτικότητα της Θάτσερ, μετά την ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του '80, καθώς και στη νίκη του κόμματός της, των Τόρις, στις εκλογές του 1983.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου