Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Aris - Olympiakos 1-2 (+ videos)



Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και πετυχαίνοντας μεγάλη ανατροπή, επικράτησε του Άρη με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Σκόρερ για πρώτη φορά με τα "ερυθρόλευκα" ο Τζιμπούρ, γκολάρα από Φουστέρ που έδωσε τη νίκη και "γύρισε" το 1-0 από το τέρμα του Νέτο. Το πρωτάθλημα είναι όλο και πιο κοντά για τους Πειραιώτες.

Η 10η συνεχόμενη νίκη της ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν και η πιο σημαντική! Οι Πειραιώτες έφυγαν με τη νίκη από την έδρα του Άρη μετά από περίπου 4μιση χρόνια και ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με αέρα 7 ή και περισσότερων βαθμών.

Κίτρινες: 10' Φατί, 58' Βελλίδης, 90+1' Ρονάλντο / 26' Ιμπαγάσα, 58' Ριέρα

Γκολ: 17' Νέτο / 39' Τζιμπούρ, 75' Φουστέρ


Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Βαγγέλη, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Τόχα (85' Πορτίγια), Φατί, Πρίττας, Νέτο, Μπομπαντίγια (73' Καστίγιο), Κόκε.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο (82' Χολέμπας), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης (72' Τοροσίδης), Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς (27' Ζαϊρί).


Μιχαλήτσος VS Βαλβέρδε

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Κάτω από τα δοκάρια του Άρη ήταν ο Βελλίδης αντί του τραυματία Σηφάκη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο και Λαζαρίδης, δεξιά ο Βαγγέλη και αριστερά ο Μίτσελ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πρίττας και Φατί, η τριάδα μπροστά απαρτιζόταν από τους Κόκε, Τόχα και Νέτο, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπομπαντίγια.

Από την άλλη πλευά, με τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης μετά από καιρό και το αγαπημένο του 4-4-1-1, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, σέντερ μπακ ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά προτιμήθηκε ο Μανιάτης αντί του άρρωστου Τοροσίδη. Στα χαφ ήταν οι Μοδέστο και Ιμπαγάσα, αριστερό χαφ ήταν ο Ριέρα, δεξιά ο Τζιμπούρ, ενώ πίσω από τον Μιραλάς ήταν ο Φουστέρ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, έδειξαν τις άγριες διαθέσεις του, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στον Άρη. Οι "ερυθρολεύκοι" είχαν άριστη κυκλοφορία της μπάλας, δεν άργησαν να πάρουν την κατοχή, όμως δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 10λεπτο του αγώνα, με τους "κίτρινους" όσο περνούσαν τα λεπτά να "παγώνουν" τον ρυθμό και να βγαίνουν σιγά σιγά μπροστά από την εστία του Ούρκο Πάρντο. Αυτό βέβαια, διευκόλυνε το έργο των Πειραιωτών, καθώς έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 13', όπου ο Ιμπαγάσα έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μιραλάς, όμως το σουτ του Βέλγου από τα δεξιά εντός περιοχής, κατέληξε λίγο άουτ.


Ο Νέτο πήρε και πάλι το όπλο του (1-0)

Κι αν ο Ολυμπιακός έδειχνε καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου ήταν πιο αποτελεσματικοί και... συνεπείς στο ραντεβού τους με το γκολ. Συγκεκριμένα, στην πρώτη καλή τους φάση στο 17', οι "κίτρινοι" κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Κόκε να δίνει ασίστ με τακουνάκι και τον Νέτο να σκοράρει για 5η φορά φέτος, αφού πρόλαβε τον Μέλμπεργκ και νίκησε τον Πάρντο. Αυτό ήταν! Το "Κλεάνθης Βικελίδης" πήρε φωτιά και η γιορτή ξεκίνησε από τους φίλους του Άρη.



Το γκολ του Νέτο, έφερε κατήφεια και προβληματισμό στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη λύση από την αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 23' όταν ο Μανιάτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ στην κίνηση του Τζιμπούρ κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (27') ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, αφού ο Μιραλάς πονούσε στην μέση και έδωσε την θέση του στον Ζαουάντ Ζαϊρί. Πλέον, στην κορυφή της επίθεσης αγωνιζόταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Το ίδιο λεπτό, ο Γαλλοαλγερινός είχε άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει, όμως το σουτ του εκτός περιοχής, πέρασε ελάχιστα εκατοστά, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.


Ο "τρομοκράτης" έδωσε την απάντηση (1-1)

Στο 28' ήταν σειρά του Άρη να απειλήσει για πρώτη φορά μετά το γκολ, όμως το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Κόκε εντός περιοχής έπειτα από πάσα του Μπομπαντίγια, κατέληξε άουτ. Η ευκαιρία των "κιτρίνων" ήταν μια παρένθεση στην "ερυθρόλευκη" κυριαρχία και ήταν φανερό πως η ισοφάριση δεν θα αργούσε να έρθει. Πράγματι, στο 39ο λεπτό, ο Τζιμπούρ δεν... σπατάλησε και τρίτη ευκαιρία και με ωραίο σουτ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Ιμπαγάσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.



Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε κάποια σημαντική φάση, παρά μόνο κάποια μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου. Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στην άμυνά τους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.


"Ερυθρόλευκες" φωνές για Σιδηρόπουλο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ανωτερότητα, πίεζαν για δεύτερο γκολ και απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις. Σε μια τέτοια μάλιστα, ο Ριέρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πρίττα, όμως ο διαιτητής κακώς δεν έδωσε πέναλτι. Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση του Σιδηρόπουλου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τον ήρεμο Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Οι φωνές συνεχίστηκαν από τους Πειραιώτες και στο 48', όταν ο Μοδέστο έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Βαγγέλη. Στην αρχή της φάσης βέβαια, ο Γάλλος είχε αποφύγει τον Ρονάλντο Γκιάρο ρίχνοντάς τον στο έδαφος με φάουλ, ενώ και μετά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι αντικανονικό από τον Αλβανό αμυντικό των γηπεδούχων.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Άρη μπορεί την περισσότερη ώρα να αμύνονταν, όμως κατάφεραν κατά διαστήματα να δημιουργούν ευκαιρίες. Τρανό παράδειγμα, η φάση στο 52', όπου ο Τόχα έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Καλή στιγμή για τον Άρη να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ.

Τα νεύρα πάντως και οι εντάσεις έριξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μειώθηκαν αισθητά. Ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Άρης αμυνόταν και περίμενε την στιγμή που θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και κάπως έτσι περνούσαν τα λεπτά δίχως σπουδαίο θέαμα. Ήταν φανερό πλέον, πως όποια ομάδα πετύχαινε γκολ θα έπαιρνε τη νίκη, αφού το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό.


Ο Νταβίδ έδειξε τον δρόμο της νίκης

Και ενώ οι "κίτρινοι" έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα θα κρατούσαν το αποτέλεσμα, ο Νταβίδ Φουστέρ είχε διαφορετική άποψη. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε, ο Μίτσελ προσπάθησε να διώξει την μπάλα και ο Φουστέρ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.



Glenti Comment: Ο φετινός Ολυμπιακός, αν και μία ομάδα με τόσους καινούριους παίκτες, εντυπωσιάζει και κάνει έναν... μπασκετικό 2ο γύρο! Άξια βρίσκεται ένα βήμα από το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά του αρκεί μία ισοπαλία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ...


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο: