Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στρ. επιχειρήσεις με 64 νεκρούς στο Αφγανιστάν


Τη ζωή 64 αμάχων, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχουν στοιχίσει οι κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του αφγανικού στρατού στην επαρχία της Κουνάρ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, όπως υποστηρίζει ο κυβερνήτης της επαρχίας Φαζλουλά Ουαχίντι. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από την πλευρά τους αρνούνται ότι υπάρχουν ενδείξεις για απώλειες αμάχων.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο κυβερνήτης Φ.Ουαχίντι, τα θύματα, από τα οποία ο κυβερνήτης ανέφερε ότι μόνο 15 ήταν ενήλικοι άνδρες, σκοτώθηκαν σε χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Γκάζι Αμπάντ.

Εκπρόσωπος της ISAF, της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι ερευνούν τις αναφορές σχετικά με τον τραυματισμό επτά αμάχων κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους αμάχων.

Σύμφωνα με την ISAF, «πάνω από 30 αντάρτες» σκοτώθηκαν στο Κουνάρ κατά τη διάρκεια νυκτερινής επιδρομής ενώ συνεχίζονται από τις 16 Φεβρουαρίου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, σύμφωνα πάντα με την ISAF, σκοτώθηκε «άγνωστος αριθμός ανταρτών», η οποία αναφέρει επίσης ότι σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν υπάρχουν ενδείξεις για απώλειες αμάχων.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου