Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Panathinaikos - AEK 0-2



Διαχειριστικοί και… αηδίες!

Μπορεί ο περιβόητος έλεγχος να έδειξε ελλείψεις παραστατικών, ωστόσο στις «συναλλαγές» με τους μεγάλους αντιπάλους της, η ΑΕΚ παραμένει… κυρία!

Με τον Μανόλο Χιμένεθ να στήνει υπέροχη ομάδα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο (65’, 80’) να στήνει στον τοίχο τον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» συνέχισε το απόλυτο (2-0) στα ντέρμπι και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!

Πώς έπαιξαν

Με ίδια διάταξη (4-3-3), αλλά διαφορετική διάθεση για… εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί.

Ενώ, λοιπόν, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε την αλλαγμένη -αλλά γνωστή- σύνθεση, ο Μανόλο Χιμένεθ ξάφνιασε, αφήνοντας εκτός τον φορμαρισμένο Μπλάνκο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια για τους «πράσινους» ξεκίνησε ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ και Σεϊταρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο (σε ρόλο "σκούπας"), Μαρίνος και Καραγκούνης, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Λέτο (αριστερά), Νίνης (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Από την άλλη, τερματοφύλακας για την ΑΕΚ ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντιόπ (μπροστά από την αμυντική τετράδα), Μάκος και Γκερέιρο, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Λαγός (αριστερά), Σκόκο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

«Ύπνε, που παίρνεις τα παιδιά…»

Το πλήκτρο αυτοκαταστροφής από τη μνήμη όσων το παρακολούθησαν… πίεσε το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Με κύρια υπεύθυνη την ΑΕΚ (που είχε τη δικαιολογία ότι τη βόλευε) και συνεργό τον Παναθηναϊκό (που δεν είχε δικαιολογία για τη μη αξιοποίηση της υπεροχής του), το άθλημα πλησίασε πολύ κοντά στη «δολοφονία».

Η… θυσία του Μπλάνκο για χάρη ενός ακόμα αμυντικού χαφ (Ντιόπ) έφερε αποτέλεσμα για την «Ένωση», που κατάφερνε -παγώνοντας τον ρυθμό- να φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός (εμφανώς) ήθελε, αλλά (επίσης εμφανώς) δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά.

Ακόμα και με αυτή την ελάχιστη… επικινδυνότητα, όμως (που είχε φτιάξει μικροευκαιρίες με τους Νίνη και Μαρίνο), θα μπορούσε να έχει πάρει το κουμάντο -αν στην εκπνοή ο Λέτο… κέντραρε λίγο καλύτερα, μετά την ασταθή απόκρουση του Σάχα.

«Λύμπε, που… κλέβεις την καρδιά»!

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν έφερε αλλαγές στην εικόνα του ματς. Έφερε, όμως, μια ΑΕΚ συνειδητοποιημένη πως μπορούσε να το «χτυπήσει» περισσότερο. Με την τριπλέτα, λοιπόν, Μάκου-Ντιόπ-Γκερέιρο να συνεχίζει τη… χούντα που είχε επιβάλλει στο χώρο του κέντρου, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να ψάχνουν όλο και περισσότερο το «κάτι παραπάνω»!

Και σε τέτοιες περιπτώσεις (ματς με τον Παναθηναϊκό) έχει αποδειχθεί ποιος είναι καταλληλότερος για να αναλάβει αυτή τη δουλειά. Αξιοποιώντας την καλύτερη (για κάποιους κακεντρεχείς, τη μοναδική) καλή σέντρα του Γιάχιτς την τελευταία διετία και λίγο αργότερα το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Καλαματιανός δεν έδωσε μόνο το απόλυτο πλεονέκτημα πρόκρισης στην ΑΕΚ. Ανάγκασε τους φίλους του Παναθηναϊκού (σε μια επίδειξη πολιτισμού) να τον χειροκροτήσουν κιόλας γι’ αυτό!

ΠΑΟ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Μαρίνος (67' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (67' Κατσουράνης), Λέτο, Νίνης (90' Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζόρβας, Γκαρσία, Βύντρα, Μαυρίας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68' Μπλάνκο), Λαγός, Σκόκο (71' Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90' Αργυρίου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Έντερ, Κλοναρίδης, Φροξυλιάς




πηγή: sportfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου