Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αυστραλιανό: Τζόκοβιτς & Κλάιστερς οι νικητές



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επανέλαβε τον προ τριετίας θρίαμβό του στο αυστραλιανό όπεν και πήρε τον τίτλο έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Άντι Μάρεϊ. Ο Σέρβος επικράτησε με 6-4, 6-2, 6-3 και πήρε το δεύτερο γκραντ σλαμ τίτλο του. Επέκτεινε παράλληλα, την ανομβρία σε γκραντ σλαμ τίτλους της Αγγλίας, που μετρά 75 χρόνια...

Η Μελβούρνη του πηγαίνει, όπως όμως και το μυαλωμένο παιχνίδι. Ο Τζόκοβιτς επέλεξε να ρισκάρει ελάχιστα, αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο τον τελικό στην πίσω γραμμή, προκαλώντας τον Μάρεϊ να πηγαίνει σε λάθη. Πολλά κρίθηκαν στο πρώτο σετ, όπου αμφότεροι κράτησαν τα γκέιμς τους, όμως στο τελευταίο ο «Νόλε» έκανε το μπρέικ, σπάζοντας παράλληλα και την ψυχολογία του αντιπάλου του.

Στο δεύτερο έφτασε εύκολα στο 5-0, ο Μάρεϊ απάντησε με μπρέικ αλλά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο. Στο τρίτο έγινε σπουδαία μάχη, με διαδοχικά μπρέικ πόιντς, όμως, ο Τζόκοβιτς ήταν ποιοτικότερος και δίκαια έφτασε στον τίτλο.

«Αφιερώνω τον τίτλο στη Σερβία, στους συμπατριώτες μου επειδή έχουμε περάσει από μια δύσκολη περίοδο. Με έχουν στηρίξει τόσο πολύ από το ξεκίνημα της καριέρας μου, αξίζει όμως, να αναφερθώ και στα θύματα των πλημμυρών. Αξίζουν κάθε συμπαράσταση κι αυτή είναι απλά μια ευγενική χειρονομία προς αυτούς», ανέφερε ο μεγάλος νικητής του πρώτου φετινού γκραντ σλαμ.

«Πολλοί νομίζουν πως το τένις είναι ατομικό άθλημα, όμως, ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, επειδή όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο σου δίνουν τη δύναμη που εμφανίζεις στο γήπεδο», ολοκλήρωσε ο Τζόκοβιτς, που ευχήθηκε στον αντίπαλό του να καταφέρει να κατακτήσει έναν γκραντ σλαμ τίτλο.

«Εύχομαι να επιστρέψω του χρόνου και να καταφέρω αυτή τη φορά να πάρω τον τίτλο», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάρεϊ, ο Σκωτσέζος που πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε.


Η Κλάιστερς θριάμβευσε στον τελικό κόντρα στη Να

Η εμπειρία νίκησε τον ενθουσιασμό, όπερ μεθερμηνευόμενον, η Κιμ Κλάιστερς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λι Να και να κατακτήσει το αυστραλιανό Όπεν. Τα σετ ήταν 2-1 και το αποτέλεσμα ήρθε με ανατροπή.

Η Κινέζα που έκανε την παρθενική της συμμετοχή σε τελικό γκραντ σλαμ τουρνουά, δεν άκουσε καλά αυτό που είχε πει μετά τον ημιτελικό η Βελγίδα, πως λόγω της εμπειρίας της γνωρίζει πώς να μοιράσει τις δυνάμεις της, ώστε να είναι έτοιμη στα κρίσιμα σημεία. Έτσι, η Λι Να πήρε το πρώτο σετ με 6-3, όμως, στη συνέχεια, η Κλάιστερς που έχει βάση τη Μελβούρνη, έκανε την αντεπίθεση και με μυαλωμένο παιχνίδι πήρε τα επόμενα δύο σετ με 6-3, 6-3.

Με αυτή τη νίκη, στην τελευταία της παρουσία πιθανότατα στο αυστραλιανό Όπεν, κατάφερε να φτάσει στα τέσσερα γκραντ σλαμ, καθώς τα άλλα τρία τα έχει πάρει στο αμερικανικό Όπεν. Αμέσως μετά το νικητήριο πόντο, η Κλάιστερς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, μιας κι όπως έχει εξηγήσει η 27χρονη τενίστρια το 2011 είναι η τελευταία χρονιά στην οποία ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα.


Glenti Comment: Μπράβο στον συμπαθέστατο Τζόκοβιτς. Sorry, όχι και τόσο συμπαθή Μάρεϊ !!!


πηγή: contra.gr

3 σχόλια:

  1. το Αυστραλιανό δεν το πήραν τα δύο μεγάλα φαβορί και ο Μάρκος αποκλείστηκε από τραυματισμό... όλα κυλούν φυσιολογικά στο τένις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ante sto xwma,thelw teliko rafa-roger me nikiti gia prwti fora ton deutero!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. asteia einai ola auta pou lete paidia... fetos einai i xronia tou markou... tha paei se toulaxisto 10 imitelikous kai tha travmatistei se olous... i william hill tha exei pleon katigories se pio set/game tha traumatistei me tin apodosi na min traumatistei na dinei 1:1000000

    ΑπάντησηΔιαγραφή