Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Μας σώσατε ; Άσιχτίρ !"


Προεόρτιο των μεγάλων σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων των Τουρκοκυπρίων αποτέλεσε εκδήλωση που έγινε χτες το απόγευμα, έξω από την τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα από μερικές των οργανώσεων που θα λάβουν μέρος στις δυναμικές εκδηλώσεις σήμερα.

Χαρακτηριστικό του καταγγελτικού τόνου που επικρατεί εναντίον του έντονου παρεμβατικού ρόλου της Τουρκίας σε και έκφανση της ζωής των Τουρκοκυπρίων, είναι και το πανό που κρατούσαν χτες το απόγευμα έξω από την τουρκική πρεσβεία στελέχη των οργανώσεων που λαμβάνουν μέρος στις κινητοποίησείς και στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Μας σώσατε; Άσιχτίρ!».

Η μεγάλη κινητοποίηση γίνεται υπό την ομπρέλα της «Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας», η οποία όπως δήλωσε στην «Κ» ο γ.γ. του τ/κ Συνδικάτου Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, εμπνευστής και διοργανωτής των κινητοποιήσεων, επιχειρεί την ανοιχτή αντιπαράθεση με την τουρκική κυβέρνηση.

Στην πορεία που θα αρχίσει από διάφορα σημεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην πλατεία Ινονού (παρά την Πύλη της Κερύνειας), συμμετέχουν 28 συνδικάτα, διάφοροι κοινωνικοί φορείς, ενώ υποστηρίζεται από πέντε πολιτικά κόμματα.

Ο Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος δέχεται ανηλεείς επιθέσεις από ΜΜΕ των κατεχομένων και της Τουρκίας για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις κινητοποιήσεις, σε συνέντευξη του στην «Κ» την προσεχή Κυριακή, μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με περιορισμένες ελευθερίες και πολιτική βούληση υπό κατοχή»!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου