Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος Μπεν Άλι


Η Interpol εξέδωσε την Τετάρτη διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έκπτωτου Τυνήσιου πρόεδρου Μπεν Άλι και έξι συγγενών του, μετά από αίτημα της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Το ένταλμα εκδόθηκε από τα γραφεία της Interpol στην Τυνησία και ζητά τη σύλληψη του Μπεν Άλι, που έχει διαφύγει στη Σαουδική Αραβία, της συζύγου του Λεϊλά και άλλων πέντε μελών της οικογένειας.

Η Τυνησία κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο και την οικογένειά του πως απέκτησαν παράνομα κινητή και ακίνητη περιουσία στα 23 χρόνια κυριαρχίας του Μπεν Άλι αλλά και ότι έβγαλαν παράνομα κεφάλαια από τη χώρα όταν ξέσπασε η «Επανάσταση του Γιασεμιού».

Σύμφωνα με αναφορές γαλλικών ΜΜΕ, η πρώην πρώτη κυρία διέφυγε από τη χώρα εν μέσω της ταραχής με τις αποσκευές της γεμάτες χρυσό. Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τυνησίας ανέφερε πάντως πως κατά τις τελευταίες ημέρες του Μπεν Άλι δεν μεταφέρθηκαν ράβδοι από το θησαυροφυλάκιο.

Στις σχεδόν δυόμιση δεκαετίες προεδρίας του, ο Μπεν Άλι θεωρείται ότι χρησιμοποίησε την εξουσία για να πλουτίσει ο ίδιος και οι συγγενείς του. Στη Γαλλία, όπου η οικογένεια φέρεται να κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τις δικαστικές Αρχές του Παρισιού.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου