Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιανουαρίου


Συλλαλητήριο υπέρ των κέντρων υποδοχής μεταναστών και κατά του ρατσισμού και των κυβερνητικών σχεδίων για το φράχτη στον Έβρο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 14:00 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει συναυλία στις 16:00 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", η Ένωση Μεταναστών Εργατών, κοινότητες μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και καλλιτεχνικοί φορείς.

Τη στήριξή τους έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της δήλωσε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο.

"Η ΑΔΕΔΥ διαχρονικά έχει δείξει την αλληλεγγύη της στους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων και αιτημάτων, όπως τη χορήγηση ασύλου, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία και την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών δεύτερης γενιάς, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εισπρακτικές λογικές. Αυτές οι παράμετροι, ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, επιβάλλουν τη διατήρηση και την ενίσχυση των αρχών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που συμβάλλουν θετικά στην ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής και της συμβίωσης", αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.



πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου