Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Χονγκ Κονγκ: Μαθητές εθισμένοι στο Ίντερνετ


Σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών Γυμνασίου στο Χονγκ Κονγκ είναι εθισμένοι στο Ιντερνετ και εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο όταν δεν μπορούν να συνδεθούν με αυτό, προκύπτει από έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τους 1.508 μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα της Ομοσπονδίας Νεανικών Οργανώσεων της πόλης, οι 474 απάντησαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους εθισμένο στο Ίντερνετ και ότι έχουν στρες και εκνευρισμό όταν δεν μπορούν να συνδεθούν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο εθισμός στο Ιντερνετ είναι πιο διαδεδομένος σε σχέση με τους συνηθισμένους εθισμούς των εφήβων, όπως το κάπνισμα και ο τζόγος καθώς το 12% παραδέχεται ότι πάσχει από αυτόν σε αντίθεση με 4% για την δεύτερη κατηγορία.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι οι οποίοι υπέβαλαν σε ερωτήσεις μαθητές ηλικίας από 12 ως 17 ετών ανακοίνωσαν ότι το 80% των περιπτώσεων των γονέων που ζήτησαν την βοήθεια των αρχών για να αντιμετωπίσουν το θέμα του εθισμού των παιδιών τους, απαντούν τώρα ότι αυτός σχετιζόταν με την υπερβολική χρήση του Ιντερνετ.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών υπολογιστών.

Τα περισσότερα σχολεία στην πλούσια αυτή πόλη των επτά εκατομμυρίων κατοίκων ζητούν από τους μαθητές να χρησιμοποιούν laptop στην τάξη.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου