Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νεκροί όλοι οι επιτιθέμενοι στη Τσετσενία



Όλοι οι αντάρτες που συμμετείχαν στην σημερινή επίθεση κατά του Τσετσενικού Κοινοβουλίου, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις δήλωσε πριν από λίγο αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Interfax.

Από την επίθεση από ενόπλους που δέχθηκε το κοινοβούλιο της Τσετσενίας νωρίς το πρωί σήμερα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Interfax, οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο αφού σκότωσαν τους φρουρούς ασφαλείας και πήραν ομήρους.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, μετέδωσε πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του και δύο ακόμα ένοπλοι επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα.

«Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ' αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί», μετέδωσε το Ria-Novosti.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, για αρκετά λεπτά στην περιοχή ακούγονταν πυρά αυτομάτων όπλων αλλά τώρα έχουν σταματήσει. Οι πρώτες αναφορές για το συμβάν έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών.


πηγή: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου