To 1990 τα «Ελληνικά Γράμματα» εντάχθηκαν στη λίστα των δέκα πιο παραγωγικών ελληνικών εκδοτικών οίκων. Το 2001 ξεκίνησαν συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που απέκτησε το 51% της εταιρείας και τον Μάρτιο του 2007 το 100%.
Σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, από τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Σωτήρη Δημητρίου, τον Γιάννη Ξανθούλη, αλλά και μεγάλα ονόματα της ξένης λογοτεχνίας, όπως Έκο, Μπόρχες, Κάρεϊ, Ουϊλιαμ Τρέβορ φιγουράριζαν, πολλά χρόνια στις προθήκες του εκδοτικού οίκου.
Απογοητευμένος από την εξέλιξη και συνάμα αισιόδοξος για το μέλλον, εμφανίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παύλος Παπαχριστοφίλου.
«Κάποτε εξαναγκάστηκα να πουλήσω την επιχείρηση και ομολογώ πως, σήμερα, έχω οργή για την εξέλιξη. Θεωρώ, όμως, ότι τα "Ελληνικά Γράμματα" δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Δεν μπορώ ακόμη να σας πω κάτι συγκεκριμένο. Πέρα από το επιχειρηματικό κομμάτι και το συναισθητικό, καθώς επρόκειτο για δημιούργημα του πατέρα μου, αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι το μέλλον των εργαζομένων», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Παπαχριστοφίλου.
Σοκαρισμένοι από την είδηση δήλωσαν αρκετοί συγγραφείς, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Κώστας Μουρσελάς και ο Γιώργος Σκαμπαδώνης.
Το κλείσιμο ενός εκδοτικού οίκου ή μιας εφημερίδας και γενικά οποιασδήποτε επιχείρησης ασχολείται με το πνεύμα είναι από τα πιο θλιβερά πράγματα που μπορούν να συμβούν και φτωχαίνουν κατά πολύ την χώρα
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ πολύ μεγάλο κρίμα, γιατί ήταν και μία από τις καλύτερες εκδόσεις. πολύ σημαντικό αυτό που λέει ο Κώστας.
ΑπάντησηΔιαγραφή