Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μπαν Κι Μουν - "Άμεση βοήθεια για το Πακιστάν"



"Απαιτώ μία άμεση ανταπόκριση" από τη διεθνή κοινότητα ως προς το θέμα του Πακιστάν, ζήτησε την Κυριακή (19/09) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης στην έδρα του Οργανισμού, για τη βοήθεια προς την ασιατική χώρα.

Στη διάσκεψη μετείχαν 25 Υπουργοί, μεταξύ των οποίων και η ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον. Ο Μπαν έκανε λόγο για μία "καθολική καταστροφή, για μία παγκόσμια πρόκληση και για μία παγκόσμια δοκιμή αλληλεγγύης".

Η καταστροφή τούτη, υπογράμμισε, διαδραματίζεται "σε ένα τμήμα του κόσμου, όπου η σταθερότητα είναι προς το συμφέρον του πλανήτη. Ας εργασθούμε για να τους βοηθήσουμε", τόνισε.

Από την πλευρά της η Κλίντον τόνισε πως "σαφώς υπάρχει μεγάλη δουλειά" που πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί το Πακιστάν. "Η ανοικοδόμησή του θα απαιτήσει χρόνο. Ο λαός του Πακιστάν θα πρέπει να υπολογίζει στη βοήθεια από εμάς και τις άλλες χώρες", τόνισε, προσθέτοντας, πως οι ΗΠΑ ήδη έχουν προσφέρει 340 εκατ. δολάρια.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, έκανε επίσης έκκληση για μία “άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση” για τη βοήθεια στο Πακιστάν.

"Διαβλέπουμε την ανάγκη για ένα πακέτο βραχυπρόθεσμης, μέσης και μακροπρόθεσμης βοήθειας", τόνισε η Άστον, καθώς συνολική βοήθεια από την ΕΕ ανέρχεται σε 250 εκατ. δολάρια.


πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου