Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Γερμανία - Αργεντινή 4-0



Οι Γερμανοί ξαναρχονταί! Η φανταστική Γερμανία συνέτριψε με 4-0 την Αργεντινή των τόσων αστεριών και προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση. Αυτή η ομάδα της Γερμανίας, χωρίς κανείς να το περιμένει βάσει του ρόστερ της, είναι από τις καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε Παγκόσμια Κύπελλα. Βλέποντας τα παιχνίδια της με Αγγλία και Αργεντινή, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι αυτό δεν είναι υπερβολή.

Το ματς από την αρχή έδειξε πως θα πήγαινε καθότι μόλις στο 3ο λεπτό ο Μίλερ έβαλε γκολ με κεφαλιά από στημένη φάση. Τώρα ο Μαραντόνα, που παλιότερα τον είχε μπερδέψει σε μία συνεντεύξη τύπου με ball-boy, θα τον έμαθε για τα καλά! Το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0. Ύστερα για ένα τέραρτο στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή πίεσε. Και ύστερα ήρθε η καταιγίαδα! Ο Κλόζε στο 68' έκανε το 2-0 μετά από τη φοβερή πάσα του Μίλερ στον Ποντόλσκι ενώ ήταν πεσμένος κάτω. Τη σκυτάλη πήρε ο Φρίντριχ στο 74' ενώ ο επίλογος γράφτηκε με το δεύτερο γκολ του Κλόζε στο 89'. Με αυτό του το γκολ ο Κλόζε έφτασε τον θρυλικό Γκερτ Μίλερ στην πρώτη θέση των Γερμανών σκόρερ σε Μουντιάλ όλων των εποχών.

Για άλλη μια φορά να πούμε ότι η εμφάνιση της Γερμανίας ήταν ΣΥΓ-ΚΛΟ-ΝΙΣ-ΤΙ-ΚΗ. Ήταν η νίκη της ομάδας απέναντι στο ατομικό ταλέντο. ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, μας εντυπωσίασε όσο λίγες ομάδες έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Αξίζει μία παραπάνω αναφορά στον Μίλερ, που είναι ένα καινούριο αστέρι στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, στον Όζιλ που είναι ουσιαστικός όσο λίγοι, ο Κλόζε που ήδη έχει εξασφαλίσει θέση στους θρύλους της Γερμανίας και του Μουντιάλ και φυσικά στον προπονητή της ομάδας, στον Λεβ, που παρουσιάζει ένα σύνολο τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Μπορεί η Ισπανία ή η Ολλανδία να κοντράρει την ομάδα που πέταξε για πλάκα 4 γκολ σε Αγγλία και Αργεντινή;

Υ.Γ: Η εικόνα της Μέρκελ ύστερα από κάθε γκολ στο λαιμό μας κάθισε...

1 σχόλιο:

  1. από τις πιο εντυπωσιακές, ίσως και η πιο εντυπωσιακή, εμφάνιση σε Μουντιάλ που έχω δει εγώ ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή