Η παρασκευή της σαλάτας, η οποία υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τους 12 τόνους, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Ιεράπετρα με την συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών.
Για την σαλάτα γίγας οι κάτοικοι της περιοχής θα χρειαστούν, 6,5 τόνους ντομάτες, 3 τόνους αγγούρια, 2 τόνους πιπεριά, 1 τόνο κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και μισό τόνο παρθένο ελαιόλαδο.
Φυσικά, επειδή μία τέτοια σαλάτα χρειάζεται και ένα αντίστοιχο σκεύος, η σαλάτα γίγας θα σερβιριστεί σε ένα σκεύος 100 τετραγωνικών μέτρων με διαστάσεις 25 μέτρα μήκος, με ύψος 1,01 μέτρα και πλάτος 3,23 μέτρα. Το σκεύος θα αποτελείται από ξύλινους δοκούς, η δε λεκάνη τοποθέτησης της σαλάτας θα επενδυθεί με ειδική μεμβράνη, συνοδευομένη με το ανάλογο πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα. Και όπως είναι αναμενόμενο, όλη η κατασκευή θα συνδεθεί με 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές για να μετριέται το βάρος της σαλάτας.
Το εν ισχύ ρεκόρ ανήκει στο Ισραήλ, για μία σαλάτα βάρους 10,2 τόνων.
το μυστικό της μακροζωίας είναι το λάδι και στην Κρήτη το ξέρουν καλά. και τι καλύτερος τρόπος από το να φας λάδι; σαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφή