Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νιγηρια - Νότια Κορέα 2-2

Άντεξε στο «σφυροκόπημα» και πέρασε!

Την πρόκριση στους «16» πανηγυρίζει η Νότια Κορέα! Οι Ασιάτες άντεξαν στην πίεση της Νιγηρίας και κράτησαν την ισοπαλία 2-2, στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής μας, στο «Derban Stadium», παίρνοντας το δεύτερο «εισιτήριο».

Το ματς

Με το «καλημέρα» στο ματς η Νότια Κορέα παραλίγο να ανοίξει το σκορ. Στο 2' έγινε μια κάθετη μπαλιά στη μεγάλη περιοχή της Νιγηρίας, ο Λι Τσουνγκ-Γιονγκ πετάχτηκε και έκανε την προβολή, με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του Ενγιάμα. Τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα κύλησαν με τους Ασιάτες να πιέζουν για να πετύχουν κάποιο γκολ, στο 12', όμως, η Νιγηρία, στην πρώτη (αντ)επίθεσή της, άνοιξε το σκορ. Ο Οντία έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ούτσε πετάχτηκε και έκανε το πλασέ, «γράφοντας» το 1-0 για τους Αφρικανούς.

Το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού χαρακτηρίστηκε από «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου, σκληρά μαρκαρίσματα και λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Νότια Κορέα προσπαθούσε να… συνέλθει, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βγήκε μπροστά, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Νιγηριανό γκολκίπερ. Αντίθετα, θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα στο 30', αν το σουτ με το αριστερό από τον Ομπάσι, από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Νότια Κορέας, ήταν πιο δυνατό και δεν μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ κι αν ο «κεραυνός» του Ούτσε στο 36' δεν χτυπούσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της.

Δεν έγινε το 2-0, όμως και η ομάδα του Χου Γιουνγκ-Μο πέτυχε την ισοφάριση, δύο λεπτά αργότερα, στο 38'. Ο Κι Σουνγκ-Γιονγκ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Λι Γιουνγκ-Σου, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νότια Κορέα πέτυχε την ολική ανατροπή. Στο 49', ο Παρκ Τσου-Γιουνγκ εκτέλεσε φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Ενγιάμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Στο 63' ο Παρκ Τσου-Γιουνγκ βγήκε τετ α τετ με τον Ενγιάμα, αλλά μπλόκαρε ο Αφρικανός πορτιέρο, ενώ στο 59' η Νιγηρία θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Ο Αγιεγκμπένι μέσα στην περιοχή της Νότιας Κορέας, έκανε ωραία κίνηση, αλλά πριν σουτάρει ή δώσει πάσα στον ξεμαρκάριστο Μάρτινς, κόπηκε από την άμυνα. Ο ίδιος παίκτης στο 66' έχασε απίστευτη ευκαιρία, από αυτά που δεν χάνονται, όταν προ κενής εστίας, στο ένα μέτρο απόσταση, ο έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 69', όμως, ο Γιακούμπου… εξιλεώθηκε για τις δύο χαμένες ευκαιρίες του. Ο Ομπάσι κέρδισε πέναλτι, ο στράικερ της Πόρτσμουθ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 2-2.

Η Νιγηρία, που ωστόσο είχε πληροφορηθεί ότι η Αργεντινή είχε βάλει γκολ, βγήκε όλη μπροστά για να πετύχει το γκολ της νίκης, ώστε να πανηγυρίσει αυτή την πρόκριση στους «16». Στο 80' οι «σούπερ αετοί» είχαν νέο τετ α τετ με τον Μάρτινς, ο οποίος, όμως, πλάσαρε δίνοντας ύψος στην μπάλα και αυτή πέρασε άουτ. Οι Αφρικανοί συνέχιζαν να πιέζουν, έκλεισαν τους Ασιάτες στα καρέ τους, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης-πρόκρισης. Το ματς έληξε με τους Νοτιοκορεάτες να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τους Νιγηριανούς να πέφτουν, απογοητευμένοι στο χορτάρι του «Durban Stadium».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιάμα, Αφολάμπι, Γιόμπο (45' Εκιέιλε), Σίτου, Οντία, Ούτσε, Ετούχου, Αγίλα, Ομπάσι, Γιακούμπου (71' Ομπίνα), Κανού (57' Μάρτινς)

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μο): Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσα Ντου-Ρι, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Λι Γιουνγκ-Σου, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν (64' Κιμ Ναμ-Ιλ), Παρκ Τσου-Γιουνγκ (90' Κιμ Ντονγκ-Γιν)

Γήπεδο: «Derban Stadium», Ντέρμπαν
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)


πηγή: sportfm.gr

1 σχόλιο:

  1. χαζή Νιγηρία... και ισοπαλία να φέρναμε, πάλι δεν περνάγαμε γιατί η Νιγηρία έχανε τα άχαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή