Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Stairway to Fashion: Με αέρα παριζιάνικο


Χρόνια πολλααά!! (λίγο αργά, αλλά τι να κάνω; μ΄ έφαγαν οι δουλείες... ) Πέρασε και το Πάσχα και σιγά σιγά όλοι γυρίσαμε στις δουλείες ,σχολές ,σχολεία ή ότι άλλο δεν κάναμε στις διακοπές.

Ήρθα λοιπόν να σας ταξιδέψω σε μια πόλη σικάτη, επιβλητική, μαγευτική , μόλις δυόμιση ώρες από εδώ, το Παρίσι! Και πιο συγκεκριμένα θα δούμε τις στιλιστικές απόψεις των παριζιάνων σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Λοιπόν θα ξεκινήσω απ' τις γυναίκες γιατί ladies first εννοείται!! Το πρώτο στοιχείο που παρατήρησα ήταν τα σακάκια. Τα φοράνε ανελλιπώς και κατά προτίμηση σε μαύρο ή μπλέ, all time classic!! Έβλεπα ακόμα και 15χρονα κοριτσάκια να τα φοράνε και έλεγα από μέσα μου Μπράβο καλέ(και στα δικά μας ,ελπίζω..)!! Κάτι άλλο που έβλεπα να φοράνε παντού είναι τα laced shoes όπως τα keds π.χ., από καμβά ή και δέρμα. Εδώ στην Ελλάδα τα προτιμάμε με τακούνι για πιό exandric εμφανίσεις, αλλά από φέτος προβάλλεται πολύ και η flat εκδοχή τους που πιστεύω θα αγαπηθεί(για ρίξτε μια ματιά στα zara ή στα stradvirius και θα καταλάβετε). Το άλλο που μου έμεινε ήταν τα headphones, μιλάμε για πανικός!! Τα φορούσαν περισσότερο νεαρές ηλικίες, αγόρια-κορίτσια. Είναι άποψη! Ομολογώ! Αλλά ρε παιδί μου δεν είναι λίγο άβολα για να τα τραβάς μαζί σου όλη μέρα(?), άσε που αν τα χάσεις θα κλαίγεσαι 2 μήνες.

Anyway πάμε τώρα στα αγόρια όπου θα κάνω μια γενική παρατήρηση. Εκεί που λέτε το στυλ των νεαρών κυρίως ήταν πιο απελευθερωμένο(για τα ελληνικά δεδομένα. Πάντα!). Δηλαδή φορούσαν πιο έντονα χρώματα, έβλεπα πιο πολλά αξεσουάρ(κασκόλ,φουλάρια,βραχιόλια,τσάντες) και όλα αυτά σε σωστές αναλογίες χωρίς να με δυσανασχετούν. Ειλικρινά, εδώ το ντύσιμο ενός Γάλλου θα προκαλούσε μια απορία, γιατί ακόμα οι Έλληνες έχουν ταμπού στο ντύσιμο( λες και θα τους βγει το όνομα!υπάρχουν άλλα κριτήρια γι΄αυτό βρε).Βέβαια τον τελευταίο καιρό παρατηρώ θετικά δείγματα και αισιοδοξώ για ένα πιο ευφάνταστο ντύσιμο.

Τι σας είχα υποσχεθεί στο πρώτο μου άρθρο;; Τι, δε θυμάστε;;; Μα φυσικά να σας πω για την μεγαλύτερη έκθεση του Yves saint Laurent - YSL που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.

Πραγματικά ήταν ΤΕΕΛΕΙΑΑΑΑΑ!!(μη σας πω ότι ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα έτσι σε μουσειακό χώρο). 307 αριθμούν οι δημιουργίες του μεγάλου σχεδιαστή,που ήταν χωρισμένες ανάλογα με τις κολεξιόν. Ήταν συναρπαστικό που μπορούσα από κοντά να αντικρίσω δημιουργίες που άφησαν εποχή και ακόμα εμπνέουν τους νεότερους. Πιο κάτω είναι μερικές φωτογραφίες που βρήκα από τα πιο γνωστά κομμάτια της έκθεσης. Δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες γιατί είχε πολύ κόσμο και την αντιστοιχη απαγορευση... enjoy...

p.s. Αν είστε fun του Gean Paul Gaultier ή του Γαλλικού Κινηματογράφου ή δεν έχετε τι να κάνετε το Σάββατο απόγευμα να μια καλή πρόταση πατήστε εδώ



Φθινόπωρο-Χειμώνας 1966, το γυναικείο smoking είναι γεγονός.





Φθινόπωρο-Χειμώνας 1965, tibute to Mondrian.




Άνοιξη-Καλοκαίρι 1988, tribute to Vincent Van Gogh.




Άνοιξη-Καλοκαίρι 1976, συλλογή εμπνευσμένη από την Αφρική.




Φθινόπωρο-Χειμώνας 1976, συλλογή επηρεασμένη από τη Ρωσία.




Δημιουργία του 2001. 1 χρόνο μετά έκλεισε ως σχεδιαστής.

adios amigos και υπόσχομαι να είμαι πιο πιστή στα ραντεβού μας!! χχχχ


3 σχόλια:

  1. siliaki e3airetiko ! kai i photos kolasi ! episis 8elo na tonizo oti 8a 8ela polu epitelous oi ellinides na feugane apo tin nootropia tis laternas kai na foragan k kati pio aplo vre aderfe kai i epistrofi ton keds pragmatika einai kati to poli elpidoforo ! kai oson afora stous andres makari ti na po na 3exasoun to klassiko ''forao anoixta xromata '' ara ginomai 8iliprepis ktl ! eleos ! 2010 exoume ! alejandro sire ton xoro !
    danai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχα! νάτο το καλό!!! Σ' ευχαριστώ πολύ Δανάη!!! Είσαι δικία μου εσύ!! 2010 έχουμε αλλά δεν συμβαδίζουν όλοι(χρονολογικά) και δικαίωμα του καθένα είναι αυτό φυσικά. Εδώ απλά γράφω ότι μου κινεί το ενδιαφερον... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polu wraio styliaki!!! perimenoume to epomeno!
    ante na e3ixronizomaste siga siga!

    ΑπάντησηΔιαγραφή