Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Clasico... παρελθόν !

Clasico... παρελθόν!

Έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για την σημασία που έχει ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ. Έχουν γραφτεί πολλά για το τι αντιπροσωπεύει η κάθε ομάδα, για το αν ήταν ή όχι ευνοημένες από τα εκάστοτε καθεστώτα, για το τι ρόλο έπαιξαν στο ισπανικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για το ποια εκ των δύο «φιλοξένησε» τα περισσότερα μεγάλα ονόματα και άλλες τόσες ωραίες, αλλά κάπου κάπου και βαρετές συζητήσεις.

Η εικόνα αποτελεί ενδεχομένως το καλύτερο... φάρμακο για όλους όσους δεν αντέχουν αυτές τις αιώνιες «διαμάχες». Εικόνα που μας φέρνει μεγάλα ματς, μεγάλους παίκτες, μεγάλα γκολ και μεγάλες... συγκινήσεις. Ειδικά φέτος που και στις δύο ομάδες υπάρχει ένας γαλαξίας...

Στη μεν Ρεάλ, μπορεί να μην παίξει το δεύτερο μεγαλύτερο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ο Κακά, ωστόσο όλοι οι «άλλοι» φτάνουν και περισσεύουν. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πάλι τα ονόματά τους! Οι Μαδριλένοι κρύβουν την μπάλα εδώ και καιρό, έχουν το απόλυτο μέσα στο «Μπερναμπέου» και πλέον έχουν επικεντρωθεί στο μοναδικό στόχο που έχει απομείνει. Το πρωτάθλημα...

Στη δε Μπαρτσελόνα, δεν θα αγωνιστεί ο Ιμπραήμοβιτς για τον οποίο δαπανήθηκαν σε χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα (Ετό) συνολικά 69 εκ ευρώ. Αλλά όταν υπάρχει ο... Μεσίας της μπάλας, όταν υπάρχει ο καλύτερος χαφ του πλανήτη, ο Τσάβι, όταν υπάρχουν άλλοι τόσα αστέρια, τότε το κενό του Σουηδού μπορεί άνετα να καλυφτεί. Ειδικά όταν αυτή η Μπαρτσελόνα μοιάζει βγαλμένη από playstation (και) τον τελευταίο καιρό.

Δίχως καμία αμφιβολία, τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν αφήσει ιστορία. Εντάξει, το ματς του πρώτου γύρου δεν δικαίωσε τις προσδοκίες όμως στο παρελθόν έχουμε δει ουκ ολίγα επικά ματς. Από το 0-5 της Μπαρτσελόνα το 1974 μέχρι το περσινό 6-2. Από το 5-0 της Ρεάλ τη σεζόν 1994-95 μέχρι και το 2-0 μέσα στο «Καμπ Νου» στην ευρωπαϊκή τιτανομαχία του Τσάμπιονς Λιγκ!

Από την... υποδοχή του Φίγκο μετά την μεταγραφή του στην Ρεάλ, μέχρι το standing ovation στον Ροναλντίνιο από οπαδούς της Ρεάλ! Από το γκολ του Ζιοβάνι και του... πρώην Μαδριλένου Λουίς Ενρίκε το 1997 μέχρι και το 4-2 της Ρεάλ, πέντε χρόνια ακριβώς πριν το clasico του Σαββάτου, στις 10 Απριλίου του 2005! Από τις διαμαρτυρίες των Καταλανών μετά το 2-2 του 2001, μέχρι το εκπληκτικό 3-3 του 2007, όπου ο Μέσι αντιμετώπισε μόνος του μία Ρεάλ στην οποία κανείς δεν έδινε τύχη! Από το εντυπωσιακό 3-0 της Μπάρτσα του Ροναλντίνιο μέσα στο «Καμπ Νου», μέχρι το 4-1 των Μαδριλένων το 2008 που έχοντας εξασφαλίσει λίγες μέρες πριν τον τίτλο «ανάγκασαν» τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να κάνουν το παραδοσιακό pasillo και να χειροκροτούν τους πρωταθλητές όταν αυτοί έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο!

πηγή: gazzetta.gr


1 σχόλιο: