Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Σουηδία: Ο ρακοσυλλέκτης - εκατομμυριούχος



Ένας ρακοσυλλέκτης έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους χρηματιστές της υφηλίου . Ο Σουηδός Κουρτ Ντέγκερμαν που επιβίωνε με αποφάγια και κάνοντας ανακύκλωση με αλουμινένια κουτάκια που έβρισκε στα σκουπίδια , αποδείχθηκε παράλληλα, δεινός επενδυτής με βαθιά γνώση της χρηματιστηριακής αγοράς και προσωπική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο 40χρονος τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του ζούσε κυκλοφορώντας μ’ ένα σαραβαλιασμένο ποδήλατο, μαζεύοντας άδεια κουτάκια και μεταλλικά αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων της παραλιακής πόλης Σκελεφτέα στη βορειοανατολική Σουηδία.

Ωστόσο, όταν πέθανε (σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή), αυτός ο κουρελής άφησε πίσω του: Ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον 822.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, 124 ράβδους χρυσού αξίας 281.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας, 4.834 ευρώ σε λογαριασμό στη Σουηδία και 309 ευρώ σε ψιλά στο σπίτι.

Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ο ρακοσυλλέκτης –χρηματιστής έβρισκε το κεφάλαιο για τις χρηματιστηριακές του συναλλαγές από τα αλουμινένια κουτάκια που μάζευε στα σκουπίδια. Έτσι παίζοντας στο χρηματιστήριο τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από τις επιστροφές των μεταλλικών αντικειμένων, κατόρθωσε να κάνει περιουσία.

«Πήγαινε καθημερινά στη βιβλιοθήκη και διάβαζε τις οικονομικές εφημερίδες, ήξερε την χρηματιστηριακή αγορά απ’ έξω κι ανακατωτά», σχολιάζει για αυτόν ο ξάδελφος του.

Τώρα οι συγγενείς του αποθανόντος, που ίσως όσο ζούσε τον περιφρονούσαν αντιμάχονται για το ποιος θα είναι ο κληρονόμος του…

πηγή: cosmo.gr


1 σχόλιο: