Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Γιατί αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Σάλπι



Ποτέ δεν θα μιλήσει και ποτέ δεν θα αποκαλύψει γιατί αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού να ανανεώσει το συμβόλαιό του που εκπνέει στο τέλος της περιόδου. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετράει πλέον τις μέρες αντίστροφα για να λύσει και τυπικά τη συνεργασία του με τους «πράσινους» και να επιστρέψει, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που τον ανέδειξε και την έχει πάντα στην καρδιά του.

Ως επαγγελματίας ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θέλει να γευτεί την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα πριν πάρει τον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Η επαγγελματική του στάση, η διάθεσή του για προσφορά στην ομάδα και η προσήλωσή του στους αγωνιστικούς της στόχους είναι αυτά που τον έκαναν να ολοκληρώσει στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις με τους «πράσινους», καίτοι είναι πλέον κοινό μυστικό εδώ και δυο-τρεις μήνες στην Παιανία ότι δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Ο «Σάλπι» μετά τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» είχε θέσει ως επόμενο στόχο την Ευρώπη, γιατί ήθελε να ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα σημαντικό πρωτάθλημα της ηπείρου. Είχε προτάσεις, αλλά όχι στο βαθμό που περίμενε. Το σημείο-κλειδί όμως για να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Παιανία ήταν μια συνάντησή του με τον Κώστα Αντωνίου. Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές ήρθαν σε αντιπαράθεση, καθώς από την πλευρά του τεχνικού διευθυντή ακούστηκαν «αιχμές» προς τον παίκτη για τις οικονομικές του απαιτήσεις. Το γυαλί άρχισε από τότε να ραγίζει...

Ο Σαλπιγγίδης, που έχει πάντα οικογενειακούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη (εκεί ζουν οι γονείς του), σε συνδυασμό και με ένα προσωπικό του πρόβλημα (όχι υγείας), αποφάσισε τότε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Με λιγότερα μάλιστα χρήματα από όσα του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός. Στις 24 Απριλίου στον τελικό με τον Αρη θα φορέσει τελευταία φορά το τριφύλλι στο στήθος, θα πάρει μέρος στη φιέστα για το πρωτάθλημα και θα αποχαιρετήσει οριστικά το «πράσινο» στρατόπεδο.

-Παίκτες που δεν πήραν σημαντικό χρόνο στο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιήσει ο Νίκος Νιόπλιας αύριο στα Γιάννινα εναντίον του ΠΑΣ, από τη στιγμή που ο αγώνας δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ θα παίξουν οι Μαρίνος, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος, Μπιάρσμιρ, Ρουκάβινα και Πετρόπουλος (στην κορυφή της επίθεσης). Επίσης ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Σπυρόπουλος, εναντίον της πρώην ομάδας του, ο οποίος θα παίξει βασικός στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη.

πηγή: madata


1 σχόλιο:

  1. ελπίζω να χειροκροτηθεί όπως του αρμόζει γιατί προσέφερε πολλά. και ήταν πολύ σωστός απέναντι στον Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή