Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το Internet του μίσους..

Κατά 20% έχουν αυξηθεί τα γκρουπ «μίσους» τον τελευταίο χρόνο στο Ίντερνετ, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού κέντρου Simon Wiesenthal.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ομάδες που πρωωθούν τη βία, της εθνικές, φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις και την αποκαλούμενη “hate-music” ανέρχονται πια στις 11.500 από 10.000 που ήταν το 2009.

Οι ομάδες αυτές βρίσκονται σε blogs, forum και social media, όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube, προωθώντας το καθαρό μίσος και σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ράμπι Κούπερ, μάλλον ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που κατέφερε η έρευνα να εντοπίσει.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση της έρευνας παρουσιάστηκαν ορισμένα δείγματα από αυτές τις ομάδες, όπου περιλαμβάνονταν βίντεο από εξτρεμιστές που ζητούσαν «νέους ανθρώπους» για προσηλυτισμό, ενώ το ακόμα πιο σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι έχει βγει διαδιακτυακό παιχνίδι όπου μπορείς να ρίχνεις βόμβες επιζώντες από τον σεισμό της Αϊτής.

Επιπλέον έχει βγει και ένα παιχνίδι όπου ο στόχος σου είναι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από δέντρα, κτήρια κτλ…


πηγή: cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. "μπορείς να ρίχνεις βόμβες σε επιζώντες από τον σεισμό της Αϊτής". το internet είναι όπως και ο πραγματικός κόσμος. υπάρχει το καλό, το κακό, το υγειές και το άρρωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή