Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

FINAL EVOLUTION, του G.J.White


FINAL EVOLUTION του G.J.White.
Το πρώτο best seller e-book.

Αν το Brave New World, που έγραψε το 1958 ο Aldous Huxley, χρειάστηκε μόνο 50 χρόνια για να επιβεβαιώσει τις τρομερές προβλέψεις του, τι θα συμβεί στο Final Evolution του G.J.White;

Παρουσιάζοντας ένα κεφάλαιο κάθε εβδομάδα του πρώτου μεταμελλοντολογικού best seller με την μορφή e-book, θα ταξιδεύσουμε στον 23ο αιώνα όπου κυριαρχούν τρείς φυλές: οι Αγγλόφωνοι, οι Ισπανόφωνοι και οι Κινεζόφωνοι.

Οι θρησκείες έχουν χαθεί γιατί ο άνθρωπος έχει τον θάνατο σαν επιλογή. Συνεπώς τι χρειάζονται οι έμποροι του παράδεισου, της κόλασης και της ανάστασης;

Τα εναπομείναντα τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πολιτιστικές κολεκτίβες σε ένα μαρξιστικοκαπιταλιστικό σύστημα που τους παρέχονται όλα αλλά και τίποτα.

Ζώντας στα ψηλότερα σημεία του πλανήτη, αφού η ξηρά έχει περιοριστεί στο μισό, είναι όλοι συνδεδεμένοι μέσω ενός βιολογικού εμφυτεύματος με το Global Net, το πολυεπίπεδο και με φίλτρο ανάλογο της πρόσβασης διαδίκτυο.

Ζουν έξω από το Global Net, επιλέγοντας να περάσουν το Σαββατοκύριακο τους βιοαντιδρώντας με τους συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο, σημειώνοντας ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 1958 και χώρο Σάντα Κλάρα, Κούβα ή ζουν τελικώς μέσα σε αυτό.

Είναι χωρισμένοι σε τρεις κάστες: τους Designers τους Developers και τους Users, και οι Αρχηγοί τους προέρχονται από την πρώτη τάξη και έχουν ποικίλα ονόματα και τίτλους (μόνο στην κολεκτίβα της νοτίου Αγγλίας, η αρχηγός τους ονομάζεται βασίλισσα Ελισάβετ 23η).

Και όλα αυτά τι σχέση έχουν με τον Δίσκο της Φαιστού και το Ιδαίον άντρο;

Όλα αυτά θα περιγραφούν στο πρώτο κεφάλαιο που ονομάζεται ''Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ''. Στο κεφάλαιο αυτό θα γνωρίσουμε και τον ήρωα του Βιβλίου, ΔΙΑ 1953, και θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του να αποδράσει από αυτόν τον κόσμο πηγαίνοντας που ή μάλλον πότε;

1 σχόλιο:

  1. είναι τιμή μας που το blog μας θα είναι αυτό που θα δημοσιεύσει το Final Evolution! οι φίλοι των βιβλίων αυτού του είδους θα ξετρελαθείτε! ανυπομονούμε για το πρώτο κεφάλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή