Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

dAre: dAreγλέντησα & εγώ !


(ακούστε το τραγούδι Through The Glass καθώς διαβάζετε, by Stone Sour).



Πηγή έμπνευσης: P.S. I love you (Hellas), από τον Boss του Γλεντιού!

Για όσους τα όνειρα είναι τρόπο ζωής και ο λόγος που ζούμε η εκπλήρωση τους.

«Ξέρετε πως δεν πιστεύω ότι έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διδάξει ποτέ κανέναν. Αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να μάθει θα μάθει. Και ίσως ο δάσκαλος είναι ένας διευκολυντής, κάποιος που απλώνει τα πράγματα μπροστά στους άλλους και τους λέει πόσο ενδιαφέρον και υπέροχο είναι αυτό και τους προσκαλεί να φάνε»

Μια έμπνευση ενός ανθρώπου μπορεί να συμπαρασύρει εκατομμύρια και χωρίς αυτός να χαρακτηρίζεται δάσκαλός τους.

Κάποιες φορές στη ζωή μας, ξεκινάμε κάτι χωρίς να ξέρουμε το αποτέλεσμα, χωρίς να έχουμε πλάνο και χωρίς να υπολογίζουμε την επόμενη μέρα, ξαφνικά βλέπουμε την ανταπόκριση που έχει και τότε καταλαβαίνουμε την πραγματική του αξία.

Αυτή τη στιγμή το blog του Αλέξανδρου, το blog του Δομήνικου, της Φένιας και των άλλων παιδιών (το Γλέντι) αποκτά τεράστια αξία. Σε σημείο που πολλοί να θέλουν να συμμετέχουν ή που απλά να το ζηλεύουν. (όλοι είναι ευπρόσδεκτοι)

Όμως όποιος θυμάται το Γλέντι στην αρχή του θα καταλάβει ότι για να γίνει αυτό που είναι σήμερα κάποιοι άνθρωποι θυσίασαν πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια. Πίστεψαν κάτι που δεν υπήρχε και τώρα μπορούν να απολαύσουν την επιτυχία τους!



Καθημερινά εκατοντάδες άτομα μπαίνουν για να ενημερωθούν, για να διαβάσουν κάποια στήλη, για να δουν ένα βίντεο, για να ακούσουν την εκπομπή ή ένα τραγούδι, για να συνομιλήσουν με τους φίλους τους.

Το Γλέντι καταφέρνει να επηρεάζει τη ζωή διαφόρων ανθρώπων και θέλω να πιστεύω ότι τους την ομορφαίνει. Ένα κενό ανάμεσα από την δουλειά, τα διαβάσματα, τα οικονομικά μέτρα και όλα μας τα προβλήματα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η ανάπτυξη του Γλεντιού απ ’όσα ξέρω μόλις ξεκίνησε.

Βλέποντας μια απόλυτα υγιής σκέψη ξεκινώντας από το δημιουργό του, συνεχίζοντας στους συντάκτες του και ελπίζω και στο κοινό του, το Γλέντι με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον και τη δύναμη του. Μια φρέσκια ιδέα από νέους ανθρώπους, με άγνοια κινδύνου και που σε λίγο καιρό θα έχει αποτελέσματα που δε θα φανταζόταν ούτε και ο πιο φιλόδοξος. Είναι πολύ ωραίο να πιστεύεις σε κάτι ή σε κάποιον πριν γίνει σπουδαίος. Ομολογώ ότι εμένα μου πήρε καιρό, όμως πιστεύω ότι το γλέντι δεν έχει όρια, κυριολεκτικά και μη!

«Σκεφτόμαστε πολύ λιγότερο απ’ όσα ξέρουμε. Ξέρουμε πολύ λιγότερα απ’ όσα αγαπάμε. Αγαπάμε πολύ λιγότερο απ’ όσο μπορούμε. Και σ’ αυτό ακριβώς το βαθμό είμαστε πολύ λιγότεροι απ’ όσο είμαστε.»

Το κλειδί της επιτυχίας κατά την άποψη μου είναι το όνειρο ενός και η δυνατότητα του να το μοιραστεί με όλους εσάς που ασχολείστε σήμερα με το blog μας.

Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι δάσκαλος, αλλά μπορεί να είναι ηγέτης!

Σημερινή πρόκληση η παρακάτω:

Dare to motivate others or to be motivated by others, dare to make the change or be a part of it, dare to be the hero of someone!

Η στήλη dΑre τουλάχιστον προσωρινά βάζει λουκέτο, ο λόγος είναι ότι δεν νιώθω ότι έχω να μοιραστώ μαζί σας κάτι παραπάνω αυτήν τη χρονική περίοδο.

Το dΑre λοιπόν θα «μεταλλαχθεί» προσεχώς σε κάποια άλλη στήλη!

Σύντομα ανανεωμένο και πάλι κοντά σας..


3 σχόλια:

  1. wow! thank you dare!! panta mesa apo ta ar8ra tis stilis s mas kinitopiuses ..mas edines kati p leipei poli simera ..ebnefsi na kanoume kati kaninurgio, kati afthentiko, kati diko mas... dare to be different!!! efxaristume loipon tin stili s kai perimenoume tin kainourgia ptixi s!!

    ta ar8ra s enepnefsan poli kosmo , kai an dn enepfnefsan tulaxiston kinitopiisan ton kosmo na skeftei gia ligo, kai na psaksei kalitera ton eauto t...tous energopiises estw kai auto to ligo p diavazan ta keimena s ..s efxaristw poli loipon!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. euxaristoume dAre.. gia ta ar8ra sou pou mas provlimatisan.. pou mas ekanan na skeftoume ligo diaforetika! perimenoume tin allagi me anupomonisia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Dare to motivate others or to be motivated by others, dare to make the change or be a part of it, dare to be the hero of someone!" άλλο ένα άψογο κείμενο από τον dAre.. ένα ύμνος-στολίδι για το γλέντι. γενικά το dAre έδειξε υπέροχα πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή. και αναμένουμε με αγωνία το επόμενο βήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή