Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Με Κοτιγιάρ ο νέος Γούντι Άλεν

Μετά το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, ξανά το Λονδίνο και φυσικά τα ... ένσημά του στη Νέα Υόρκη, ήταν θέμα χρόνου να τον δούμε στο Παρίσι. Ο Γούντι Άλεν είναι ένας δημιουργός που όχι μόνο κρατάει σε απόλυτη μυστικότητα κάθε του δουλειά, μέχρι να την εξελίξει σε προχωρημένο σημείο, αλλά επιπλέον την «παρασημοφορεί» με τον τελικό τίτλο της μόνο αφού την έχει ολοκληρώσει.

Αλλά κάθε φορά που μιλάμε για επόμενο πρότζεκτ του Άλεν δεν αναρωτιόμαστε μόνο ποια θα είναι η πλοκή και σε ποια πόλη θα διαδραματίζεται, αλλά και ποια θα έχει τον τιμητικό τίτλο της μούσας του. Κι ενώ οι φήμες οργίαζαν για τη συμμετοχή της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί στην επόμενη ταινία του δαιμόνιου σκηνοθέτη, η τελευταία εθνική σταρ της χώρας, Μαριόν Κοτιγιάρ φαίνεται ότι θα είναι τελικά η πρωταγωνίστρια, στο πλευρό του Όουεν Ουίλσον (άρα «μυρίζουμε» καθαρόαιμη κομεντί).

Μετά το πολύ καλό come back στο νεοϋορκέζικο φόντο με το «Whatever Works» (συγγνώμη, αλλά αρνούμαστε να το αναφέρουμε με τον άστοχο τίτλο «Κι αν σου κάτσει;») και πριν εθιστεί στη bearnaise ο σκηνοθέτης «πετάγεται» για ακόμα μια φορά στο Λονδίνο, όπου γυρίζει το «You Will Meet A Tall Dark Stranger» με ένα καστ αστέρων που μέχρι να "κλειδώσει" έγινε ... σίριαλ: Άντονι Χόπκινς, Τζος Μπρόλιν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ναόμι Γουότς, Τζίμα Τζόουνς, Φρέιντα Πίντο και Λούσι Παντς.

Η ταινία θα προβληθεί το Φθινόπωρο, ενώ ο μυστηριώδης τίτλος μπορεί να παραμένει για όλους ένας γρίφος, αλλά αποτελεί καλό σημάδι για το πώς αξιολογεί ο ίδιος ο Γούντι τη δουλειά του. Πρόσφατα, μιλώντας στην Telegraph μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθεί στους τίτλους. Αν, όπως είπε, δεν είναι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθεί η ταινία, της δίνει έναν προσωρινό και κάπως «άχρωμο» τίτλο έως ότου την ολοκληρώσει. Αν όμως αισθάνεται ότι έχει να δώσει κάτι καλό, δίνει από την αρχή έναν «πιο επιθετικό» τίτλο στο πρότζεκτ, τον οποίο συνήθως διατηρεί και ως τελικό. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

πηγή: cinema.gr

1 σχόλιο: