Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η πεθερά κάνει κακό στη σχέση !!!

Προσκολλημένοι στη μητέρα τους είναι οι Έλληνες ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας της ψυχολόγου Χαράς Νομικού που δόθηκε την Τρίτη (9/3) στη δημοσιότητα. Έτσι, τα τηλεοπτικά σενάρια της πεθεράς που την εμφανίζουν να γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης της νύφης έχουν και επιστημονική αναφορά καθώς σύμφωνα με την μελέτη ο Έλληνας αν και παντρεμένος συνεχίζει να έχει αδυναμία στη μητέρα του.

Αναλυτικότερα, ένας στους τέσσερις άνδρες (24%) λαμβάνει σοβαρά υπόψη την γνώμη της μητέρας του για κρίσιμα θέματα που τον απασχολούν ενώ ένας στους δέκα την ενημερώνει με εκτενείς λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν στη ζωή του.

Το κύριο παράπονο των γυναικών είναι η παρεμβατικότητα της πεθεράς στην ανατροφή των παιδιών (24%), η συχνή τηλεφωνική επικοινωνία η οποία σε ορισμένες περιπτώσει ξεπερνά τις δύο κλήσεις τη μέρα (17%) και τα επικριτικά σχόλια που κάνει η πεθερά για το πώς η νύφη κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, όλα αυτά οδηγούν κατά κύριο λόγο σε συχνούς καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι (61%), συναισθηματική αποξένωση και προβλήματα επικοινωνίας. Μάλιστα, εξαιτίας της πεθεράς το 23% των παντρεμένων χώρισαν ενώ την ίδια τύχη είχαν ανύπαντρα ζευγάρια στο ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των 80%.

Παράλληλα, η μελέτη που διεξήχθη την περίοδο 2007-2009 έδειξε πως οι άνδρες δεν συνειδητοποιούν τα προβλήματα που επιφέρει η συμπεριφορά της μητέρας του αφού το 76% των ζευγαριών που απευθύνονται σε ειδικούς γίνεται από πρωτοβουλία της συζύγου.


πηγή: cosmo.gr

1 σχόλιο: