Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απεργιακός πυρετός

Παραλύει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις την Παρασκευή (5/3) η χώρα, ως αντίδραση στα έκτακτα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/3) η ελληνική κυβέρνηση.

24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ, τον ΟΣΕ, το Τραμ, το Τρόλεϊ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τον Προαστιακό.

Παράλληλα, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Εξαιτίας της στάσης αυτής, η Olympic Air ανακοίνωσε πως ματαιώνονται 16 πτήσεις εσωτερικού και μια εξωτερικού , ενώ αλλάζει και η ώρα αναχώρησης σε 12 πτήσεις εσωτερικού και 8 εξωτερικού.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 6 πτήσεις, ενώ αλλάζει ώρα αναχώρησης σε 20 πτήσεις εσωτερικού και 34 εξωτερικού.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή (5/3) αποφάσισε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Από τις 8 το πρωί στα νοσοκομεία όλης της χώρας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Και οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ, ενώ λουκέτο στους ΧΥΤΑ θα βάλουν το Σάββατο οι εργαζόμενοι των ΠΟΕ – ΟΤΑ.

24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΕΣΗΕΑ για τα δημόσια ΜΜΕ, ενώ δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Πορείες από ΠΑΜΕ – ΑΔΕΔΥ

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/3) στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με κεντρικό αίτημα να αποσυρθούν άμεσα τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Με κεντρικά πανό "Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα, κάτω οι φόροι και τα χέρια από τον 14ο μισθό", το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι κλιμακώνει τον αγώνα για την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.

Η Αλέκα Παπαρήγα Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε δήλωσή της υπογράμμισε:

"Όταν όλοι αυτοί οι κύριοι μιλάνε για εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα, ένα πράγμα τους ενδιαφέρει η κυριαρχία της πλουτοκρατίας. Να τους σταματήσουμε. Εμείς μπορούμε. Είμαστε οι περισσότεροι. Τούτη είναι μια ιστορική στιγμή για να παρεμποδίσουμε τα καινούργια μέτρα που θα έρθουν σε όλο το 2010, 2011, το 2012. Μπορούμε να τους σταματήσουμε".

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε και η ΑΔΕΔΥ, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (4/3) στα Προπύλαια, καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Το συνδικάτο μιλά για στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγεί στην εξαθλίωση των ήδη χαμηλότερων σε όλη την Ευρώπη μισθών. Προβλέπει δε διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και βαθιά, παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα καθώς και αντιπροσωπία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ακολούθησε πορεία προς το σύνταγμα.

πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου