Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Από 20 Μαΐου οι πτήσεις της Ryanair για Βόλο


Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της εταιρείας χαμηλούς κόστους Ryanair από τον Βόλο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ξεκινούν από 20 Μαΐου (Πέμπτη και Κυριακή) και θα διαρκέσουν ως τις 28 Οκτωβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 24.99 € έως και 59.99 €.

Για το αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου ( Πέμπτη και Κυριακή) και θα διαρκέσουν έως τις 28 του Οκτώβρη, με τιμές εισιτηρίων από/προς Μιλάνο από 24.99 €.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρείας: www.ryanair.com

Ο νομάρχης Μαγνησίας, Απ. Παπατόλιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τη συμφωνία με τη Ryanair, τόνισε: «Η αξιοποίηση του αεροδρομίου είναι στρατηγική προτεραιότητα για την περιοχή, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά και βεβαίως συγκοινωνιακά και επιχειρηματικά. Γι’ αυτό καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου, αλλά και για την προσέλκυση και δρομολόγηση τακτικών πτήσεων, ώστε να συνδεθεί η Κεντρική Ελλάδα με ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας οι επισκέπτες για το 2010, μόνο μέσω των συγκεκριμένων πτήσεων, προβλέπεται να φθάσουν στις 20.000 και οι διανυκτερεύσεις για όλη τη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 140.000. Ο τζίρος υπολογίζεται σε 14.000.000 ευρώ και το προβλεπόμενο κέρδος σε περίπου 5.500.000 ευρώ.

Εκτός, όμως, από τα οφέλη για τον τουρισμό, οι πτήσεις αυτές αποτελούν και μέσο συγκοινωνίας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η αντινομάρχης Μαγνησίας, Κ. Αδαμάκη, εκτιμά ότι η συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για συζητήσεις και με άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Η ίδια τόνισε πως στην επαφή με την Ryanair προτάθηκε και η διενέργεια πτήσεων από και προς την Σκιάθο, ωστόσο «η Ιρλανδική νομοθεσία, η αντίστοιχη υπηρεσία της δικιάς μας ΥΠΑ, δεν επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση αεροσκάφους της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, λόγω κάποιων τεχνικών χαρακτηριστικών».

Εκτός από τη συμφωνία με την Ryanair αναβαθμίζεται και η συνεργασία με την Air Berlin με μία ακόμη απευθείας πτήση από Νέα Αγχίαλο και Σκιάθο για το Ντίσελντορφ.

Οι απευθείας πτήσεις προς το Ντίσελντορφ θα ξεκινήσουν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και θα εκτελούνται κάθε Κυριακή έως τις 10 Οκτωβρίου του 2010. Οι πτήσεις προς Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη και Ντίσελντορφ, μέσω Νυρεμβέργης, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 3 Μαίου έως και τις 10 Οκτωβρίου του 2010.

Επιπλέον, πτήσεις τσάρτερ από τα δύο αεροδρόμια της Μαγνησίας προγραμματίζει η Monarch Airlines. Οι πτήσεις της Monarch ξεκινούν από τις 14 Μαΐου και θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή έως τις 8 Οκτωβρίου, συνδέοντας τη Σκιάθο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και το Manchester.

Τέλος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τη Viking, που θα πραγματοποιήσει πτήσεις τσάρτερ από Βόλο και Σκιάθο για το αεροδρόμιο του Bristol του Ην. Βασιλείου, ώστε να διαθέσει μεμονωμένα εισιτήρια, μέσω του site της.

Η κα Αδαμάκη πρόσθεσε πως γίνονται επαφές και με άλλες αεροπορικές εταιρείες και σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να συνεχιστούν οι πτήσεις της Ryanair και κατά τη χειμερινή περίοδο. Επόμενος στόχος μας είναι η δρομολόγηση πτήσεων σε 12μηνη βάση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τον νομό μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου