Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ένα εκατομμύριο δολάρια για τον Superman !

Ένα εκατομμύριο δολάρια ήταν το αντίτιμο που πλήρωσε αυτός που θέλησε να αποκτήσει ένα μόλις αντίτυπο του πρώτου εικονογραφημένου περιοδικού με τον Superman. Ένα από τα αντίτυπα του πρώτου άλμπουμ του δημοφιλούς υπερήρωα, το οποίο κυκλοφόρησε το 1983 πωλήθηκε σε δημοπρασία στην παραπάνω τιμή ρεκόρ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ComicConnect.com.

Το εν λόγω κόμικ, το 1938, κόστιζε μόλις 10 σεντς, είχε τον τίτλο «Action Comics no1» και στο εξώφυλλό του αναπαριστούσε τον υπέρ-ήρωα με τον κόκκινο μανδύα να σηκώνει με το ένα του χέρι ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συντρίβει σε ένα βράχο.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης εικονογραφημένου ανήκει επίσης στον Superman. Είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο για αντίτυπο του ίδιου περιοδικού που όμως βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση και πωλήθηκε έναντι 317.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της δημοπρασίας «το συγκεκριμένο αντίτυπο βρισκόταν στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη για 15 χρόνια. Είχε αποκτηθεί για 150.000 δολάρια. Τώρα αποκτήθηκε ξανά από ιδιώτη» τονίζεται στο ανακοινωθέν της δημοπρασίας που έλαβε χώρα χθες στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για το «Άγιο Δισκοπότηρο» των εικονογραφημένων. Πριν το «Action Comics No1» οι άνθρωποι δεν πετούσαν και οι υπέρ-ήρωες δεν υπήρχαν», τονίζει ο Στέφεν Φίσλερ, ιδρυτής του metropoliscomics.com. Περίπου εκατό αντίτυπα του «Action Comics No1» βρίσκονται ακόμη σε κυκλοφορία, όμως μόνο δύο φέρονται να είναι σε καλή κατάσταση. Μεταξύ των δύο και αυτό που πωλήθηκε χθες.


πηγή: tvxs.gr

2 σχόλια: