«Καταρρέουσες νέες κατασκευές» λέγεται ενα σύγχρονο γερμανικό συγκρότημα. Ο τίτλος ηταν συνώνυμος με τη μουσική μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν αποκαλύφθηκε οτι ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και κυριολεκτικός. Σε πέντε από τους οκτώ σιδηροδρομικούς σταθμούς της Κολωνίας αποκαλύφθηκε μετά απο ένα ατύχημα ότι οι απασχολούμενοι, που είχαν αμοιβές πολύ χαμηλές, χαμηλότερες κατά κανόνα απο αυτές που προβλέπει ο νόμος, έκλεβαν το σίδερο. Πολύ γρήγορα οι γερμανοί συνάδελφοι ανακάλυψαν οτι αυτό γινόταν και στη σιδηροδρομική γραμμή Μονάχου –Νυρεμβέργης όπου κυκλοφορεί το τραίνο ταχείας κυκλοφορίας (τρέχει με 250 χιλιόμετρα την ώρα) και σε πολλά άλλα δημόσια έργα της χώρας.
«Είμαστε παντού Κολωνία;» αναρωτήθηκαν οι Γερμανοί συνάδελφοι και το ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί εξίσου εύκολα με αφορμή τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας. «Είμαστε όλοι Ελλάδα;» για όσα υπερβολικά εγιναν στην Ευρώπη τις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες και καλούμαστε - ευτυχώς έγκαιρα - να πληρώσουμε όσα κάναμε εις βάρος των επόμενων γενιών τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν χρειάζεται να μας το πούν οι Γερμανοί, που φοβούνται μην καταρρεύσουν οι τραπεζές τους μαζί με τις οικονομίες τους παρέα με τον ευρωπαικό νότο.
Φυσικά ορισμένα δημοσιεύματα οπως αυτό του «Focus» είναι εκνευριστικά ή και κακόβουλα, ο στόχος τους είναι περίπου ό,τι και ο στόχος των διαφόρων λαικιστών της ελληνικής τηλεόρασης. Να κολακέψουν τα στερεότυπα και την αμάθεια του πιο καθυστερημένου τμήματος του πληθυσμού. Σε αυτήν την προσπάθεια τα ελληνικά «Φόκους» βρίσκουν αρωγό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Θ. Πάγκαλο με τις δηλώσεις του περί Κατοχής. Συνήθως στην Κατοχή επιστρέφει οποιος δέν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη σημερινή πραγματικότητα. Και η κυβέρνηση αυτή, παρά την πολλή δουλειά της, δέν φαίνεται να τα καταφέρνει. Όλο και περισσότεροι υπουργοί πολιτεύονται σαν να μην τους μένει καθόλου πολιτικός χρόνος, υπάρχουν και μερικοί που δουλεύουν με... ορίζοντα 8ετίας! Και φυσικά είναι πιο εύκολο να φταίει κάποιος άλλος.
Σήμερα κλείνει η δεύτερη μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία μετά την ΑΣΠΙΔΑ , η «Κομμέρσιαλ Βάλιου». Ασφαλώς και η κυβέρνηση δέν ευθύνεται για αυτό αλλά ευθύνεται το κράτος συνολικά. Ακόμα και τώρα, μετά το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας οι ασφαλισμένοι αντιλαμβάνονται οτι πέφτουν χωρίς ... δίχτυ. Ουδείς μπορεί να τους σώσει. Αυτό είναι που τρελαίνει τους πολίτες οτι είναι έρμαια της κρίσης, με μία κυβέρνηση η οποία, όπως και η προηγούμενη, απλώς παρακολουθεί, ενώ στα ντουλάπια ου σπιτιού υπάρχουν πια «ελάχιστα ασημικά» και προσωπικό απρόθυμο να εργαστεί.
Σε αυτό το απόλυτο κενό, που είναι και κενό εξουσίας, το κατοχικό δάνειο και οι μνήμες των «κακών γερμανών» θα μπορούσαν να είναι κάποιες λύσεις. Αλλά δεν είναι.Τα πιο εξυπνα και κινητικά στρώματα αυτής της διαλυμμένης έτσι και αλλιώς κοινωνίας, ψηφίζουν με τις εντολές στις τράπεζες κάνοντας μαζικές αναλήψεις, με αποτέλεσμα στην επόμενη κατάρρευση να «πλακωθούν» ακόμα περισσότεροι ανθρωποι.Τότε θα αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι αναλώθηκε σε σκιαμαχίες, ότι ο πολιτικός χρόνος της τελείωσε κι ότι η χώρα είναι αποκλεισμένη απο τον έξω κόσμο.
εξαιρετικό άρθρο από τον Τέλλογλου..
ΑπάντησηΔιαγραφή