Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Μία φαγούρα την είχα...

Μία φαγούρα την είχα... (ο προβληματισμένος Σινεφίλ), Μερος 1ο.

Στα επόμενα, άρθρα, θα ακολουθήσουν τμηματικά, οι απορίες, πάνω σε όλα τα είδη ταινιών( ξένων και ελληνικών)που εύλογα δημιουργούνται στον αρχάριο θεατή, αλλά και πιο ‘’ψαγμένες’’ απορίες, που δημιουργούνται στον πλέον πεπειραμένο του πανιού και του DVD(ιου)!

Μερος 1 - ΟΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ (COMEDY)

Ορισμος;

Με τον όρο κωμωδία χαρακτηρίζεται κάθε έργο που έχει ως σκοπό να διασκεδάσει μέσω κάποιου χιουμοριστικού θέματος. Η ακαδημαϊκή της έννοια, επηρεασμένη από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, είναι συνήθως διαφορετική και συνυφασμένη με την σατιρική κωμωδία πολιτικού θέματος.Η κωμωδία παρουσιάζεται σε πολλές μορφές, όπως την θεατρική, από όπου ξεκίνησε μέσω του αρχαίου θεάτρου, την τηλεοπτική και την σόλο όρθια κωμωδία.

Αντε, παλι μορφωθηκατε, ατιμοι αναγνωστες, ομως, τι ειναι αυτο(η αυτα) που μας εκνευριζουν,στις αισθηματικες η στις οικογειακες κομεντι?(Γιατι, σιγουρα, κατι ολους μας πειραζει)....Αν ημασταν εμεις οι πρωταγωνιστες, τι θα μας επιφυλασσε το σεναριο?
  1. Ολοι ειναι χαρουμενοι, προπαντως στις ταινιες Αμερικανικης διαλογης.Βρε δε μπα να χουμε 12 παιδια( διοτι η αντισυλληψη μας ειναι αγνωστη), βρε δε μπα να χρωσταμε φως-νερο-τηλεφωνο 2 χρονια,τιποτα, ειμαστε ολοι περιχαρεις, λες και εχουμε καταπιει, ηλιο, το οποιο επιδρα οχι μονο στη φωνη αλλα και στην διαθεση
  2. Μικροι μεγαλοι, παιδια, σκυλια γατια,ολοι μα ολοι, ειναι κατα κανονα, πανωραιοι, λες και ξεπηδησαν απο περιοδικο μοδας.Ο πατερας πρωταγωνιστης, μπορει να ειναι ( λογο εμπειριας και ταλεντου) καπως χαλια, ομως δικαιουται να εχει την ωραιοτερη γυναικα και τα παιδια του Μπραντ Πιτ.Τα ζωα παλι ειναι και αυτα υπακουα, και διαθετουν τουλαχιστον μισο ανθρωπινο εγκεφαλο.
  3. Ακομα τα ζωακια,( πασης φυσεως) οτι και αν παθουν, ειναι τρισευτυχισμενα που ταλαιπωρουνται.Ειναι σχεδον παντα πεντακαθαρα, και τρωνε με ορεξη.Μερικες φορες ορκιζομαι, οτι ειναι σαν να μ χαμογελαν.
  4. Στις κομεντι, ολα τα σπιτια, ειναι αφυσικα μεγαλα.Ειναι σαν να εχουν μολις φτιαχτει απο το Extreme makeover home edition.Ολοι εχουν το δωματιο τους, και το πρωι, τρωνε μαζι πρωινο.
  5. Αν ζεις στην Νεα Υορκη, βρισκεις αμεσως ταξι, η αν δεν βρεις, βρισκει ο διπλανος σου, ο οποιος ειναι μοντελο εσωρουχων και σου προτεινει να το μοιραστειτε.
  6. Οταν πας για φαγητο, πας παντα στολισμενη(ος) η καλοντυμενος(η),ασχετως με το που θα πας.Η ταβερνα του Μπαρμπα Θωμα αλλωστε εχει την ιδια αιγλη με το γαλλικο ρεστοραν στη γωνια.
  7. Τωρα, αμα θελεις να μετακινηθεις για να πας, φερειπειν σε μια αλλη Πολιτεια των ΗΠΑ,τοτε το μονο που εχεις να κανεις, ειναι να σηκωθεις, και να πας στο αεροδρομιο.Ετσι ξαφνικα, χωρις να δεις τιμες, χωρις να παρεις τηλεφωνο, να ρωτησεις για την διαθεσιμοτητα.Τι στο καλο, ο πρωταγωνιστης εισαι, δεν θα εχουν μια θεση για σενα?
  8. Εφοσον ανεβεις στο αεροσκαφος( μονο στις κομεντι, γιατι σε αλλα ειδη μπορει και να πεσει το αεροπλανο)υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμβουν αναταραξεις και τοτε εκεινη την κρισιμη ωρα, θα προσεξεις τον διπλανο σου, ο οποιος ναι μεν καθεται τις τελευταιες 3 ωρες διπλα σου, αλλα εσυ δεν τον εχεις δει καν.Θα σου μιλησει και αμεσως θα γεννηθει μεταξυ σας ο παραφορος ο ερως.
  9. Τα υπολοιπα 89 λεπτα της ταινιας, εσυ και ο αγαπημενος σου συνεπιβατης, θα προλαβετε να αποβιβαστειτε, να κυκλοφορησετε στα περιξ, να φατε κανα 2-3 φορες, να κοιμηθεις σπιτι του, να δεις την συλλογη απο δισκους και μετα να χωρισετε, για να τα ξαναβρειτε στα τελευταια 10 λεπτα.
  10. Οσον αφορα τους ανδρες, αν εισαι ο ηρωας σε μια τετοια ταινια, οπως και να σαι μα οπως και να σαι,θα χεις σιγουρα την ωραιοτερη γκομενα, διοτι εχεις πνευμα, εχεις επιπεδο, εχεις φινετσα γαλλικη και κουλτουρα γερμανικη.Εσυ μπορει να εισαι χαλια φιλε μου, ομως το πνευμα υπερεχει.
  11. Αν εισαι γυναικα ηρωιδα, ε δε θελω να σε πληγωσω, αλλα πρεπει να μοντελοφερνεις, διοτι αν δε μοντελοφερνεις, καταρχην, ουδεποτε θα εκανες καριερα σε χολιγουντιανη παραγωγη.Θα μου πεις η Μερυλ Στριπ πως εκανε?Χμ, δε ξεκινησε απο σαχλοκωμωδιες, κατεληξε σε αυτες.
  12. Αν εισαι μικρο παιδι, σε κομεντι, συνηθως εισαι βλαμμενο.Τι θα πει αυτο?Θα πει οτι εδω ο κοσμος καιγεται και συ τον χαβα σου.Monopoly θελεις, monopoly θα παρεις ο κοσμος να χαλασει.Κακομαθημενο, και βλακοφατσα.


by Yanka

4 σχόλια:

  1. πληθωρικό το κείμενο όπως και ο χαρακτήρας της συντάκτριας Yanka, όπως τουλάχιστον ξεδιπλώνεται στα κείμενα της !
    υ.γ: πολλά από αυτά τα points αποτυπώνονται τέλεια και στις κωμικές σειρές, πέραν από τις ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή