Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μαραθώνιος αστέρων για την Αϊτή (+videos)



Με το μήνυμα του οικοδεσπότη George Clooney να παροτρύνει τους ανθρώπους να συνεισφέρουν ώστε να αισθανθούν πως δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο οι Αϊτινοί και την παρουσία περισσοτέρων από 100 celebrities στις τηλεφωνικές γραμμές διοργανώθηκε η εκδήλωση «HOPE FOR HAITI NOW: A GLOBAL BENEFIT FOR EARTHQUAKE RELIEF» στο όνομα της ελπίδας και της φιλανθρωπίας.

Με ζωντανές παραστάσεις από τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο ο τηλεοπτικός μαραθώνιος μεταδόθηκε ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο και μπήκε σε περισσότερα από 640 εκατομμύρια σπίτια. Στην Ελλάδα μεταδόθηκε ζωντανά από το MTV Greece και πρόκειται να προβληθεί σε επανάληψη το Σάββατο 23/1 στις 21.00 και την Κυριακή 24/1 στις 21.00.

Στις τηλεφωνικές γραμμές βρέθηκαν ονόματα όπως ο Brad Pitt, η Julia Roberts, η Nicole Kidman, ο Mel Gibson, η Charlize Theron, η Jennifer Aniston, ο Leonardo Di Caprio, o Collin Farrell, ο Gerard Butler, η Meg Ryan, η Halle Berry, η Reese Witherspoon, η Cindy Crawford και πολλοί άλλοι.



H Madonna ερμήνευσε το Like A Prayer με τη συνοδεία χορωδίας από τη ΝέαΥόρκη, και στη σκηνή του σταδίου του Λος Άντζελες βρέθηκε ο Ben Stiller και παρακάλεσε τους θεατές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή ως απάντηση στις προσευχές των Αϊτινών. O Brad Pitt μίλησε συγκινητικά για έναν μουσικό που έχασε το σπίτι του στο σεισμό και έπαιξε ανάμεσα στα χαλάσματα, προσπαθώντας να κατανοήσει την καταστροφή και για να καταπραΰνει την πόλη.



H Beyonce ερμήνευσε το Halo από το στάδιο της Νέας Υόρκης και ακολούθησε ο MorganFreeman που μίλησε για τους ανθρώπους που έχουν πάει ως εθελοντές στην Αϊτή, προτρέποντας τον κόσμο να κάνει ό,τι καλύτερο, καθώς οι Αϊτινοί μας χρειάζονται.



Ο Chris Martin, σύζυγος της Gwyneth Paltrow, έπαιξε ζωντανά με τους Coldplay από το Λονδίνο προτού η Halle Berry αφηγηθεί τη συγκλονιστική ιστορία ενός μικρού παιδιού που είχε παγιδευτεί στα ερείπια επί οκτώ ημέρες, με τους γονείς του να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο Leonardo DiCaprio αναφέρθηκε στις προσπάθειες των γιατρών που επιχειρούν να θεραπεύσουν τραυματίες κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και μη έχοντας επαρκείς πόρους.

Ο Stevie Wonder εμφανίστηκε ζωντανά από το Λος Άντζελες με τη συνοδεία 15μελούς χορωδίας, πριν ο Αϊτινός Wyclef Jean μιλήσει για τις εμπειρίες του στην Αϊτή. Ο Anderson Cooper περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στην Αϊτή και ακολούθησε η εμφάνιση της Shakira από στούντιο στο Λος Άντζελες.



O Jay-Z, o Bono και η Rihanna συνεργάστηκαν επί σκηνής από Λονδίνο, ενώ ακολούθησε η Julia Roberts από το στάδιο του Λος Άντζελες με την αφήγηση της ιστορία μιας μητέρας σπίτι της οποίας το σπίτι κατέρρευσε, παγιδεύοντας τον δύο ετών γιο της. «Άκουγε τις κραυγές του για βοήθεια και προσπαθούσε να τον σώσει επί 50 ώρες, έως ότου έφτασε μια ομάδα διάσωσης. Η μητέρα αρνήθηκε να παραιτηθεί. Τώρα είναι η σειρά μας να μην παραιτηθούμε», κατέληξε.



πηγή: cosmo.gr


1 σχόλιο:

  1. κάθε φορά που χρειάζεται αυτοί οι άνθρωποι συνασπίζονται και αυτό δείχνει το επίπεδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή