Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ομπάμα - Lost: 0-1


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ήταν πιο σαφής από ποτέ: «Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν πρόκειται θέσει σε κίνδυνο με την εφ’ όλης της ύλης ομιλία του την προβολή της πρεμιέρας του τελευταίου κύκλου του "Lost"»... Ακόμα κι αν η δήλωση αυτή είναι στα όρια της παρωδίας, δεν πρόκειται για κινηματογραφική ατάκα (με τη γνωστή ένδειξη ότι τυχόν ομοιότητες με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα είναι απολύτως τυχαίες), αλλά για αληθινή ανακοίνωση.

Με απόλυτη ειλικρίνεια ο Ρόμπερτ Γκιμπς επέλεξε να γνωστοποιήσει ότι η πολυαναμενόμενη ετήσια ομιλία του προέδρου Ομπάμα στο Κογκρέσο αναβάλλεται λόγω της σύμπτωσής της με την πρεμιέρα της διάσημης τηλεοπτικής σειράς και ούτε λίγο ούτε πολύ μας υπενθύμισε ότι για την πλειοψηφία των Αμερικανών η τρομοκρατία, η οικονομική ύφεση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα και τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα -με άλλα λόγια τα υπαρκτά προβλήματα- είναι λιγότερο σημαντικά από τους fictional μυστηριώδεις χαρακτήρες που αναγκάστηκαν να συνυπάρξουν στο απειλητικά ειδυλλιακό περιβάλλον μιας νήσου στη μέση του πουθενά. Επιπλέον -και παρά το άστρο του Ομπάμα- η πολιτική και οι πολιτικοί μπροστά στη σαρωτική επέλαση των «Χαμένων» (και όχι μόνο) αποδεικνύονται αδύναμα μεγέθη. Όταν μάλιστα το παραδέχνονται τόσο ανοιχτά, συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο.

Κι ενώ η ομιλία δε θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου όπως ήταν προγραμματισμένο τα δύο πρώτα επεισόδια από τον έκτο και τελευταίο κύκλο της σειράς που οραματίστηκε ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς θα καρφώσουν εκατομμύρια μάτια στους τηλεοπτικούς δέκτες.


πηγή: ΣΙΝΕΜΑ


1 σχόλιο: