Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη στη Γενική Γραμματεία Τύπου

Εκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού που ειχαν τοποθετήσει άγνωστοι έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου -στην πίσω πλευρά του Παντείου- συντάραξε είκοσι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα χθες την περιοχή της Καλλιθέας και του Νέου Κόσμου.

Οι δράστες είχαν τηλεφωνήσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντέννα και Αλτερ προειδοποιώντας ότι θα ακολοθούσε έκρηξη στη Γενική ΓραματείαΤύπου μετά από δώδεκα λεπτά. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και το κτίριο εκκενώθηκε. Η βόμβα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία σακούλα, ήταν μεσαίας ισχύος και προκάλεσε υλικές ζημιές. Εγινε ακριβώς δώδεκα λεπτά μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Η αστυνομία συνδέει τη βομβιστική επίθεση με εκείνη που είχε εκδηλωθεί το περασμένο Σάββατο στον περιβάλλοντα χώρο τη Βουλής, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μπαράζ τηλεφωνημάτων για βόμβες που εκδηλώθηκε όλη την εβδομάδα δεν ήταν τυχαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το μεσημέρι είχε εκκενωθεί στρατόπεδο στον Καρέα μετά από τηλεφώνημα.

Από τη βόμβα προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου που έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.

Στο σημείο παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε: «Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.»

πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου