Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μπιν Λάντεν: "Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις"

Σε νέο ηχητικό ντοκουμέντο του αρχηγού της al Qaeda, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που μετέδωσε το κανάλι Al Jazeera, σημειώνεται πως οι επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πρόκειται να συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα θα υποστηρίζουν τους Ισραηλινούς και η Παλαιστίνη δεν θα είναι ασφαλής.


Παράλληλα, ο αρχηγός της al Qaeda, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική απόπειρα εναντίον αεροσκάφους της Delta Airlines, στις 25 Δεκεμβρίου 2009.

«Το μήνυμα που εστάλη με την προσπάθεια του ηρωικού Νιγηριανού, Ουμάρ Φαρούκ Αμντουλμουταλάπ, αποτελεί μία επιβεβαίωση του προηγούμενου μηνύματός μας που μεταφέρθηκε από τους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου», σημειώνει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο ηχητικό απόσπασμα.

Συνέχισε, τονίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν θα ονειρευτούν ποτέ την ασφάλεια, εκτός εάν υπάρξει ασφάλεια στην Παλαιστίνη. «Με τη θέληση του Θεού, οι επιδρομές μας εναντίον σας θα συνεχιστούν για όσο καιρό συνεχιστεί η υποστήριξή σας στους Ισραηλινούς», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Νιγηριανός, Ουμάρ Φαρούκ Αμντουλμουταλάπ, κατηγορείται για την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της Delta Airlines με 300 επιβάτες, την ημέρα των Χριστουγέννων, και έχει παραπεμφθεί σε δίκη.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί εάν το ηχητικό ντοκουμέντο ανήκει στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά σύμφωνα με αναφορές η φωνή έμοιαζε με προηγούμενες καταγραφές ήχου που έχουν αποδοθεί στον αρχηγό της al Qaeda.

πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου