Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νέα έκδοση του Facebook

Πιο απλή και γρηγορότερη αναμένεται να είναι η νέα έκδοση του Facebook η οποία θα απευθύνεται στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και σε χώρες όπου το broadband internet είναι περιορισμένο.


Το Facebook Lite –όπως θα ονομάζεται- βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών στην Ινδία ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να επεκταθεί σε Κίνα και Ρωσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοφιλής διαδικτυακός τόπος, η νέα έκδοση αναμένεται να είναι γρήγορη, απλούστερη και εύχρηστη στο κινητό τηλέφωνο.

«Το Facebook Lite θα φορτώνει αμέσως, απλούστερο από το γνωστό Facebook το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει σχολιασμούς στα αναρτημένα αντικείμενα, να αποδέχεται στα αιτήματα φιλίας, να γράφει στα προφίλ των άλλων όπως και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στα προφίλ των υπόλοιπων χρηστών-φίλων του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ήδη είναι σε δοκιμαστικό στάδιο το Facebook Lite σε χώρες όπου παρατηρείται τελευταία μεγάλη είσοδος χρηστών από αυτές για αυτό θέλουμε να το κάνουμε απλούστερο».

Σύμφωνα με το BBC, το Facebook έχει πάνω από 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το 72% εξ αυτών προέρχεται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου είναι ευρέως διαδεδομένο το broadband internet.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν είναι τόσο δημοφιλές και εξελιγμένο το broadband internet, τα κινητά τηλέφωνα θα βοηθήσουν στη χρήση του Facebook.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου