Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μάικλ Τζάκσον σε αιγυπτιακή έκδοση!


Χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συρρέουν στο "Field Museum" των Ηνωμένων Πολιτειών, για να αποτίσουν φόρο τιμής στο αγαπημένο τους ίνδαλμα, εξαιτίας ενός εκθέματος απο την Αρχαία Αίγυπτο που του μοιάζει απίστευτα! Εκστασιασμένοι οι "πιστοί" του «Τζάκο», ακόμη και 1,5 μήνα μετά τον θάνατό του, συνεχίζουν να εντυπωσιάζονται με οτιδήποτε έχει σχέση αυτόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η αιγυπτιακή έκδοση της προτομής του βασιλία της ποπ μεταδόθηκε αστραπιαία μέσω διαδικτυακών blogs.

«Το άγαλμα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο μετά το θάνατο του Τζάκσον η φήμη του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι μιλούν για την εκπληκτική ομοιότητα του προσωπείου με τον εκλιπόντα τραγουδιστή στα μάγουλα, στη μύτη και σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου», δήλωσε ο Ντάρνελ Γουίλιαμς, ο διευθυντής του γραφείου επισκεπτών του μουσείου, ο οποίος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί που ρωτούν πως θα έρθουν εδώ, ακόμη και όταν δεν έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο τους. Μάλιστα, δεν λείπουν οι περιπτώσεις φανατικών που δεν βλέπουν την ώρα να φιλήσουν το έκθεμα! Πραγματικά η επιρροή του και τα όσα έχει προσφέρει στο μουσικό στερέωμα έχουν προκαλέσει ένα είδος υστερίας προς το πρόσωπό του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προτομή μεταφέρθηκε στην έκθεση από το Κάιρο το 1889. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ποιο πρόσωπο απεικονίζει, αφού δεν υπήρχαν στοιχεία ιερογλυπτικής επάνω του.

Παράλληλα, σύμφωνα με έναν υπάλληλο του μουσείου, η κομμένη μύτη του αγάλματος, η οποία μοιάζει σαν να είναι προσαρμοσμένη στα ακριβή μέτρα αυτής που είχε ο Μάικλ Τζάκσον, προέκυψε όταν οι αρχαίοι Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι αποκόλλησαν τις μύτες από όλα τα αγάλματα της για να μοιάζουν μη – ανθρώπινα. «Η ομοιότητα είναι απίστευτη και ίσως πρόκειται για μια σύμπτωση. Επίσης δεν πιστεύω ο Μάικλ Τζάκσον να επισκέφτηκε ποτέ αυτό το μουσείο και να άλλαξε την εικόνα του ώστε να μοιάζει στην συγκεκριμένη προτομή»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου