Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ψεύτικη η "Φωτογραφία της χρονιάς" !




Δυστυχώς ήταν ψεύτικη η φωτογραφία που έδωσε στον ιδιοκτήτη της το βραβείο του «Φωτογράφου της χρονιάς».

Ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ, είχε φωτογραφήσει έναν λύκο να πηδά ένα φράχτη, θέμα που είχε ενθουσιάσει τους κριτές, κυρίως για την παραμυθένια οπτική της, που αποτύπωνε και την μαγεία της άγριας ζωής στη φύση.

Ο φωτογράφος είχε νικήσει χιλιάδες συμμετοχές τον Οκτώβριο του 2009, με τους κριτές να μένουν εκστασιασμένοι από τη μοναδική – η αλήθεια είναι – θεματική και αισθητική της.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά και προς μεγάλη απογοήτευση όλων ανακαλύφθηκε πως η φωτογραφία ήταν κατασκευασμένη.

Ο κανόνας, υπ΄αριθμόν 10 του διαγωνισμού λέει ότι τα ζώα που φωτογραφίζονται δεν θα πρέπει να είναι «μοντέλα», δηλαδή να βρίσκονται εκεί μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης, αλλά θα πρέπει να εντοπίζονται τυχαία από τους φωτογράφους.

Ο ίδιος ο φωτογράφος ισχυρίζεται πως η σκηνή είναι πέρα για πέρα αληθινή και όχι κατασκευασμένη.

Ωστόσο, η επιτροπή επιβεβαίωσε την «απάτη» με ανακοίνωση της: «Μας ξαφνιάζει όλο αυτό , αλλά πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως μετά από προσεκτική και ενδελεχή έρευνα στη φωτογραφία, ανακαλύψαμε πως ο λύκος είχε “ποζάρει” για τον εν λόγω φωτογράφο. Ρωτήσαμε ακόμα και ειδικούς ζωολόγους που μελετούν τους λύκους και την άγρια ζωή και αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το βραβείο από τον κ. Ροντρίγκεθ».

πηγή: cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. "ανακαλύψαμε πως ο λύκος είχε “ποζάρει” για τον εν λόγω φωτογράφο." χα,χα,χα,χα..! μα ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !? να ποζάρει ένας λύκος!? λύκος-μοντέλο! next top wolf !

    ΑπάντησηΔιαγραφή