Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Έφυγε ο Dennis Hopper



Έχασε τη μαχη με τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Dennis Hopper, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στη Καλιφόρνια περιτριγυρισμένος από συγγενείς και φίλους. Ο Hoper έγινε γνωστός το 1969 όταν σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στη ταινία “Easy Rider.

Έκανε την πρώτη εμφάνιση στη μικρή οθόνη το 1955 στην ταινία Επαναστάτης χωρίς αιτία με τον James Dean, ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην ταινία Giant. Για τα επόμενα 10 χρόνια ο Hoper έκανε διάφορα guest σε διάφορες ταινίες, ενώ το 1969 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στον Ξέγνοιαστο καβαλάρη (Easy rider) κερδίζοντας το βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ στη κατηγορία καλύτερου σεναρίου.

Ο ρόλος του στην "Αποκάλυψη Τώρα" το 1979 τον έκανε διάσημο. Επίσης, εμφανίστηκε στις ταινίες Rumble Fish (1983), The Osterman Weekend (1983), ενώ έλαβε καλές κριτικές για το Blue Velvet και το Hoosiers στην οποία κέρδισε το Όσκαρ του Β’ ανδρικού ρόλου.

Μάλιστα, σκηνοθέτησε την ταινία Colors (1988) και υποδύθηκε τον King Koopa στην κινηματογραφική εκδοχή του Super Mario Bros και του Speed. Προσφάτως είχε πρωταγωνιστικό στη τηλεοπτική σειρά Crash.

πηγή: cosmo.gr


1 σχόλιο: