Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πίτσα ψημένη σε… φέρετρο


Τελικά το μυστικό της επιτυχίας της ναπολιτάνικης πίτσας δεν κρύβεται μόνο στα γευστικά υλικά της ή στο λαχταριστό ζυμάρι της, αλλά και στο γεγονός ότι ψήνεται σε ξύλα… από φέρετρα!

Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale αποκαλύπτει ότι πίσω από την παρασκευή της πίτσας κρύβονται βάνδαλοι, που κλέβουν κάσες από τα τοπικά νεκροταφεία και στη συνέχεια πωλούν τα ξύλα τους μισοτιμής σε εστιάτορες.

Οι ιταλικές Αρχές κάνουν πλέον αυστηρούς ελέγχους σε χιλιάδες μικρές πιτσαρίες και φούρνους για να διαπιστώσουν αν χρησιμοποιούν ξύλα από φέρετρα για να διατηρούν τη φωτιά «ζωντανή».

Τα νεκροταφεία στη Νάπολη έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος ιερόσυλων. Πέρυσι κλάπηκαν 5.000 γλάστρες από μνημεία.

Glenti comment: Θανατηφόρα γεύση !!!

πηγή: zougla.gr

2 σχόλια: