Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Λίγα λόγια για τη χθεσινή βραδιά (Eurovision) !


Αρχικά, να πούμε κάποια αρχικά πράγματα για τη Eurovision. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μη θέλουν με τίποτα να δουν αυτόν το θεσμό. Η Eurovision δεν είναι τίποτα παραπάνω, αλλά και τίποτα λιγότερο, από μία ευχάριστη βραδιά που προσφέρεται για μουσική, γέλιο και τζέρτζελο. Αν, δε, μία παρέα οργανωθεί σωστά, τότε η βραδιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

Αυτό κάνει η δική μου παρέα. Μέλος της παρέας και συντάκτης του Γλεντιού, έχει θεσπίσει τον εσωτερικό διαγωνισμό Euromaster! Τι είναι αυτό; Παίρνουμε όλοι χαρτί και μολύβι, και προβλέπουμε! Προβλέπουμε τη δεκάδα, τον νικητή, τον τελευταίο, τους βαθμούς του 14ου, τη διαφορά 1ου-2ου και άλλα πολλά! Η Eurovision αποτελεί μία αφορμή για μία όμορφη βραδιά μίας παρέας. Δεν είναι ούτε εθνικό ζήτημα, ούτε υψίστης σημασίας. Είναι όμως ωραία.

Πάμε, λοιπόν, να σχολιάσουμε κάποιες από τις χθεσινές εμφανίσεις με ανάποδη σειρά.

Ουκρανία: Alyosha - Sweet People



Εξαιρετική η Ουκρανή. Ξεχώρισε μέσα από δεκάδες μπαλάντες, και με ένα πολύ ωραίο στυλ έκανε μία όμορφη εμφάνιση.

Γεωργία: Sofia Nizharadze - Shine



Από τα πιο προσεγμένα κομμάτια της βραδιάς από άποψη χορογραφίας και με τη Σοφία να δείχνει μία εντυπωσιακή φωνή...

Αϊζερμπαϊτζάν: Safura - Drip Drop



Πριν τον τελικό, ήταν το απόλυτο φαβορί. Βγήκε πρώτη να τραγουδήσει. Καλή, αλλά μόλις την είδαμε είμασταν σίγουροι ότι δεν θα είναι η νικήτρια της βραδιάς. Τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με άλλα κομμάτια.

Αρμενία: Eva Rivas - Apricot Stone



Το κομμάτι ήταν αρκετά καλό. Όπως και η παρουσίαση του. Αλλά για αυτό το κομμάτι θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την όμορφη Eva! Εντυπωσιακή παρουσία πραγματικά...

Τουρκία: maNga - We could be the same



Ένα από τα τρία καλύτερα τραγούδια. Εξαιρετικό και διαφορετικό. Πολύ εντυπωσιακό και με μελωδία που σου μένει. Χρειαζόταν και το ροκ στη βραδιά, και το κομμάτι θα μπορούσε και να κερδίσει.

Γαλλία: Jessy Matador - Allez Olla Ole



Φοβερό κομμάτι! Ανυπομονούμε να το ακούσουμε στις καλοκαιρινές βραδινές μας εξόδους! Ο Jessy απλώς δεν παιζόταν. Τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή. Το δεύτερο καλύτερο κομμάτι κατ' εμέ.


Γερμανία: Lena - Satellite



Πόσο συμπαθής κοπέλα ήταν η Lena! Και πόσο ωραίο κομμάτι. Το "Satellite" είναι το κομμάτι που θα προτιμήσω να ακούσω στο ραδιόφωνο όταν οδηγάω. Είναι το μόνο κομμάτι το οποίο θα ήθελα να έχω στο mp3 μου και να το ακούω πολλές φορές. Η παρουσία της ήταν τόσο απλή, και αυτό την έκανε ακόμα πιο προσιτή. Άξιζε κατ' εμέ τη νίκη της 100%...

Ελλάδα: Γιώργος Αλκαίος - ΩΠΑ



Πάρα μα πάρα πολύ καλή παρουσία από όλες τις απόψεις. Πρώτον, πήγαμε με Ελληνικό τραγούδι 100% μετά από τοσο καιρό. Και το χαρήκαμε πραγματικά. Χορευτικό, μάγκικο, Ελλήνικο. Ο Αλκαίος ήταν άνετος, ανεβαστικός, δυναμικός. Για μένα ήταν μία από τις καλύτερες 2-3 εμφανίσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Μπράβο στον Γιώργο! Δείξαμε και στην Ευρώπη ότι "ώπα" θα λέμε ό,τι και να περνάμε. "Όλα θα τ' αλλάξω, και θα το φωνάξω, πέρασμενα, ξέχασμενα και όλα απ' την αρχή ξανά".


Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε ότι η Eurovision είναι ένας μουσικός θεσμός. Και ενώνει όλη την Ευρώπη για μία βραδιά. Και αν οργανώσετε και ένα "Euromaster" θα περάσετε ακόμα καλύτερα! Και του χρόνου...

Υ.Γ: 1ος φέτος βγήκα εγώ, σε ισοβαθμία!

by Dominic


3 σχόλια:

  1. το γιατί τόσες χώρες ψήφισαν Βέλγιο και Δανία θα παραμείνει ένα αιώνιο μυστήριο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. para ma para poli orea analisi dom.. thame ligo pio skliros sxetika me to proto su comment.. theoro kobleksikus kai pseftokulturiarides olus aftus pu snobarun to diagonismo!! profanos den prepi na tu dinume diastaseis foveres alla giati oxi kai na ipervalume ligaki.. ine sto aima mas..

    bravo thoma.. eee signomi.. dominic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να υπερβάλλουμε ! από την άλλη δεν είναι κατ'ανάγκην κομπλεξικός όποιος δεν του αρέσει η eurovision ...πάντως αυτόι που το παίζουν τους καταλαβαίνει κανείς απο μακρία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή