Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Το τέλος της Μέριλιν στη μεγάλη οθόνη



Η Μέριλιν Μονρόε πέθανε το 1962 για να γίνει θρύλος. Ανεξιχνίαστη δολοφονία, όπως υποστηρίζει μια θεωρία, ή αυτοκτονία, κατά την επίσημη γνωμάτευση του ιατροδικαστή; Η αποχώρησή της από τη ζωή θα γίνει πάντως ταινία, ανοίγοντας τον φάκελο της αστυνομικής έρευνας για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Τα δικαιώματα της ιστορίας του Λάιονελ Γκράντισον, αναπληρωτή ιατροδικαστή του Λος Αντζελες, που εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να παραποιήσει το πιστοποιητικό θανάτου της ηθοποιού, γράφοντας ως αιτία θανάτου την αυτοκτονία, έχουν αγοραστεί από την εταιρεία παραγωγής Film Engine.

Η τελευταία σκοπεύει να μεταφέρει τους ισχυρισμούς του Γκράντισον στη μεγάλη οθόνη ως το 2012 με σεναριογράφο τον άσημο Τζον Ράιαν Τζούνιορ, το βιογραφικό του οποίου δείχνει πως έχει προϊστορία ως ηθοποιός και παραγωγός στην τηλεόραση. «Αφού τον εξανάγκασαν να υπογράψει ένα πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, τον εκφόβιζαν στη συνέχεια για χρόνια για τα όσα ήξερε. Οι απειλές σταμάτησαν πρόσφατα», δηλώνει ο Αντονι Ρούλεν, ένας από τους παραγωγούς της Film Engine.

Η αμφισβητούμενη πλευρά του Γκράντισον στην υπόθεση της Μέριλιν έχει κατά καιρούς αναφερθεί σε αρκετά βιβλία, ενώ ο ίδιος έχει με σθένος υποστηρίξει ότι κράτησε στα χέρια του για μέρες το ημερολόγιό της. Σήμερα, ο Γκράντισον μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός, αλλά το περιβόητο ημερολόγιο δεν υπάρχει πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες θανάτου της ηθοποιού από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών βρίσκονται στο επίκεντρο εικασιών εδώ και δεκαετίες.

Η εκδοχή της πιθανής δολοφονίας της από την αμερικανική κυβέρνηση για να της κλείσει το στόμα σε ό,τι αφορούσε τον παράνομο δεσμό της με τον Τζον Φ. Κένεντι δεν έχει ξεχαστεί. Οπως και να ‘χει, το μυστήριο αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για μια ταινία που θα σκηνοθετούσε -εικάζουμε- ο συνωμοσιολόγος Ολιβερ Στόουν.

πηγή: e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου