Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μαθήματα φωνητικής σε παράφωνους ιμάμηδες !



Οι μουσουλμάνοι της Κωνσταντινούπολης κάθε πρωί ακούν την προσευχή των ιμάμηδων που καλούν τους πιστούς για να δοξάσουν τον Αλλάχ. Η προσευχή υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αποτελεί ένα μελωδικό και όμορφο πνευματικό ξυπνητήρι. Τι γίνεται όμως όταν ο ιμάμης είναι τελείως παράφωνος;

Για τους περισσότερους Κωνσταντινοπολίτες, το πρωινό ξύπνημα είναι εφιάλτης. Οι περισσότεροι αναγκάζονται να κοιμούνται με ωτασπίδες προκειμένου να μην ακούσουν τις ξεχαρβαλωμένες νότες που εκστομίζουν οι ιμάμηδες.

Το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο που οι διαμαρτυρίες των κατοίκων καταγράφονταν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Γι' αυτό λοιπόν ιδρύθηκε το μουσικό σχολείο ιμάμηδων, για να τους μάθει τα βασικά περί φωνητικής τοποθέτησης.

Ο Ιμάμης Μεχμέτ Τας, ένας από τους πρώτους μαθητές του σχολείου δήλωσε ότι έχει δει τεράστια βελτίωση στη φωνή του. “Έχω πιο πολύ αυτοπεποίθηση πια για τη φωνητικές μου δυνατότητες” δηλώνει ο Ιμάμης.

Το σχολείο οργανώθηκε από την επικεφαλής των θρησκευτικών θεμάτων της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Καγκρίτσι, ο οποίος είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στον ηχητικό εφιάλτη.

“Για έναν απροσδιόριστο λόγο, οι ιμάμηδες προσλαμβάνονταν χωρίς καν να δοκιμαστούν στο τραγούδι. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν καν να τραγουδήσουν!”, λέει ο τομεάρχης. “Προσωπικά, βρίσκω πολύ ενοχλητικό να προσεύχεται κάποιος παραφωνα”, συμπληρώνει.

πηγή: cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. χαχαχα.. ε, ναι. κάτσε ρε ιμάμη, τι την πατάς την κορώνα αν δεν την έχεις ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή